Боєприпаси від Польщі, розмови з рф та виготовлення танків – головне за ніч

06.04.2023 12:06   -

Україна допускає переговори з рф про Крим до початку його повернення військовим шляхом. Про це заявив заступник голови ОП Андрій Сибіга в коментарі Financial Times. За його словами дипломатичний етап можливий, коли Україна досягне цілей на полі бою і вийде на адмінкордон з Кримом. Водночас військовий шлях звільнення це не виключає.

Польща та Україна підписали угоду про спільне виробництво 125-мм танкових боєприпасів. Відомо, що польська сторона передасть українцям не лише свої технології виробництва, а і необхідне обладнання.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Пентагон уклав контракт на більше $27 млн на виготовлення танків Abrams, які будуть передані Україні. Відомо, що кошти виділили в межах Ініціативи щодо сприяння безпеці нашої держави. Вона передбачає укладення міністерством відповідних контрактів із виробниками, а не надання тієї чи іншої техніки та засобів безпосередньо із запасів Пентагону.

Литва готує новий пакет військової допомоги для України. За даними очільника Міноборони країни-партнера, пакет допомоги сягне близько 41 мільйона євро. Що саме планують відправити – не анонсується.

Болгарія ухвалила рішення повністю закрити всі свої порти для російських суден. Відповідна заборона почне діяти з 8 квітня та буде поширюватися на кораблі, що вказані у російському морському реєстрі.

ОСТАННІ НОВИНИ