Близько півтисячі людей готові вийти на Сімферопольську трасу та перекрити рух транспорту

13.04.2013 21:22   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент

-Мешканцям селища Васищево, хоч плач. Вже другий тиждень вони живуть без світла. Його відімкнули у під"їздах та на прибудинкових територіях.

Тиждень тому до їхніх будинків прийшли енергетики, повідрізали світло, нічого не пояснюючи.

Ольга мешканка вулиці Орєшкової

-Люди живут и на пятом этаже, на первом еще кое-как можно обойтись, и тем не менее я упала на первом этаже.

У місцевому ЖЕКу повідомили: до квартирної плати не входить послуга під"їздного освітлення. Сам ЖЕК не в змозі щороку віддавати одиннадцять тисяч гривень за світло "Обленерго". Квартирна плата- низька. Складає п"ятдесят вісім копійок за квадратний метр. От світло і відімкнули, за борги.

Оксана Проценко керівник ЖЕК

-У нас этих пятьдесят восемь копеек хватает только на вывоз мусора. Мы не можем сами включить это в тариф. Это должно выносится на сессию, сессия на район, на область, на Киев.

З цією проблемою,- говорить жінка, вони вже зверталось до селищної ради. Аби там допомогли вирішили це питання. Селищного голову нам вдалось застати на місці. Однак секретар повідомила- за підвищення квартплати та внесення туди послуги під"їздного освітлення, місцеві депутати не проголосували. А іншого виходу навіть не запропонували. Найближчим часом обіцяють тільки включити світло на вулицях.

Тетяна Степанова секретар селищної ради

-Уличное освещение еще просто не подключили, его оборудовали. Проплаты нету, были проблемы с финансированием, сейчас проплата пошла и улицы будут подключать.

Вулиці включать, а що робити з будинками,-кажуть люди. Вони говорять, що готові платити за під"їздне освітлення. Однак їм ніхто не йде на зустріч. ЖЕК відсилає людей до селищної ради, чиновники  відправляють до ЖЕКу. І так ситуація стоїть на місці. А мешканці продовжують жити в темряві.

Наталія Кальницька мешканка вулиці Орєшкової

-За детей страшно, ударят по голове, заберут. Ну не дай Бог, что с девочками может быть. Ну что может быть в темноте,  скажите, пожалуйста.

Мешканці Васищево говорять, якщо місцева влада ніяк не відреагує, то вони все таки вийдуть на дорогу та перекриють її. Може хочь так їх почують.

Людмила Тарасова мешканка вулиці 8-го Березня

-Мы как не люди, понимаете, вот у нас темнотище, куда не глянь в городе иллюминация кругом, свет и благодать, а мы тут в подвале живем.