Близько десяти харківських воркаутерів влаштували феєричне шоу

19.04.2013 18:31   -
Автор:

Глядацька аудиторія у захваті. Адже такі віртуозні кульбіти, кажуть, побачиш далеко не щодня. Самі спортсмени говорять, виступи влаштовують не для хизування. Просто хочуть залучити до спортивного життя якомога більше молоді. Саме тому лише цього місяця з показовими виступами вони відвідали близько шести шкіл Харкова. Однак на меті – більш масштабні цифри.

Іван Криленко воркаутер

-В наших планах – все школы города Харькова. Мы хотим к каждой школе прийти и пропагандировать здоровый образ жизни. Потому, что это доступный вид спорта всем.

Така вулична гімнастика, говорять спортсмени, загартовує і дух і тіло. Коли вже розпочав заняття, відмовитись просто неможливо. Взяття  нових рекордів – ось чого прагне душа кожного достеменного воркаутера.

Костянтин Ушкало воркаутер

-Для себя я недавно сделал то, что давно мечтал сделать. Это передний вис на мизинцах – вот просто двух пальцах. Тело горизонтально ровно.

У місті давно та послідовно підтримують такі молодіжні спортивні рухи, як workout. Лише минулого року в Харкові встановили сорок спортивних майданчиків. Ще стільки ж планують звести у поточному. І така увага міста до вуличних гімнастів, говорять воркаутери, далеко не випадкова.

Іван Криленко воркаутер

-Нас поддерживает наш мер Геннадий Адольфович Кернес.А так же весь горсовет. Нам идут навстречу. И вообще всем известно, Геннадий Адольфович является серьезным спортсменом и достаточно на высоком уровне.

Алкоголь та цигарки з таким мистецтвом не сумісні, говорять спортсмени. Саме це вони і намагаються донести до молоді, яка спостерігає за тими вражаючими кульбітами.

Наталя Сіромаха