Ближайшие 5 дней в Харькове обещают относительно теплую погоду

08.11.2019 12:52   -
Автор:
Теперішню погоду листопада фахівці вважають аномальною. Сьогодні середньодобова температура повітря у Харкові, за данними регіонального гідрометцентру, складає +14 градусів, що майже на 10 градусів вище за показник, характерний для цієї пори року. Така погода, зазначають вітчизняні кліматологи, обумовлена переносом повітря з тропіків при взаємодії з циклоном з Європи. Більше того, кажуть, що цей процес домінуватиме в Україні ще деякий час, а значить слід очікувати тепло і надалі. Зокрема харків"янам місцеві синоптики найближчі вихідні обіцяють погоду доволі комфортну і переважно без опадів.    
 
9 і 10 листопада. Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря: вночі +4-10°. Вдень, в суботу по місту +12-14°, у неділю 10-15° тепла. 
 
Без істотних опадів, місцями з туманами і температурою повітря в межах +8-13 градусів, обіцяють синоптики у Харкові і протягом кількох днів наступного тижня. Потім температура дещо піде на спад, але 17 листопада знову потеплішає, обіцяють знову місцями до 16-ти вище нуля. Але, як припускають науковці Українського гідрометеорологічного інституту, це буде останнє тепло у цьому році перед настанням зими. Коли антициклон відступить, погода різко зміниться – суттєво похолодає і розпочнуться навіть сильні опади. Втім народні синоптики, в свою чергу, прогнозують, що справжня зима прийде тільки 12 грудня і тоді температура знизиться подекуди до мінус 12-ти. Але все це довгострокові пророцтва народників, які, згідно спостережень, не завжди виправдовуються. Чого не скажешь про прогнози астрономів. Вони вже назвали точні строки зміни магнітного поля Землі. Магнітні штОрми, повідомляють, накриють планету наприкінці листопАда і їхній пік прийдеться на 21-е число.