Блекаут у Харкові. Як працюють продуктові магазини в умовах тотальних відключень електроенергії (відео)

16.11.2022 16:15   -

Росія знову намагалася паралізувати Україну, нанісши масований обстріл по регіонам країни. Зокрема під вогнем опинилася і Харківщина. Шістьома ракетами була пошкоджена критична інфраструктура. Регіон занурився в темряву через повну відсутність електроенергії. Ворог вкотре намагався зупинити життєдіяльність міста, але вчергове українські енергетики оперативно змогли відремонтувати все. Для них це питання кількох годин. Але як би рашисти не старалися, зупинити роботу мегаполіса не вдасться. Оскільки Харків вже навчився працювати в умовах блекауту. Зокрема і підприємства, що забезпечують харків’ян продуктами харчування.

ВІТАЛІЙ ЗІНОВАТНИЙ НАЧАЛЬНИК ЮРИДИЧНОГО ВІДДІЛУ ТОВ «САЛТІВСЬКИЙ М’ЯСОКОМБІНАТ»
Наші підприємства забезпечені альтернативними джерелами енергії і нашому виробництву не так боляче, як може іншим у разі вимкнення світла. Завдяки встановленню, відповідно генеруючого обладнання, яке створює, відповідно світло. Виробництво потужностей, які забезпечують повністю потреби нашого підприємства.

Щоб продукти харчування не зіпсувалися, а люди могли купувати завжди свіже, таким же обладнанням оснастили і продуктові магазини Харкова. На них переходять, кажуть юристи, як під час віялових відключень електроенергії, так і під час блекауту.

ВІТАЛІЙ ЗІНОВАТНИЙ НАЧАЛЬНИК ЮРИДИЧНОГО ВІДДІЛУ ТОВ «САЛТІВСЬКИЙ М’ЯСОКОМБІНАТ»
У разі знеструмлення повністю наші магазини не зачиняються і продовжують працювати у звичайному режимі реалізуючи продукти харчування для населення. Наші працівники завжди на місці. Певні нюанси завжди є, оскільки потім нашим продавцям необхідно буде вносити певну інформацію реалізованого товару у єдину базу , це у випадку, якщо ми не встигли підключити. Однак ми дуже швидко ми підключаємо ці магазини до автономних джерел живлення.

Єдине, що, кажуть на підприємстві, в умовах блекауту їх мережа працює суто з готівкою. Оскільки термінали для сплати за продукти харчування банківськими картками не функціонують. Взагалі майже 9 місяців війни навчили кожного працювати в новому форматі. Якщо спершу було трохи некомфортно, то вже зараз з такими викликами підприємства не лише справляються, а й навчилися розвиватися в умовах війни.