Благоустройство скверов в разгаре

03.07.2012 22:06   -
Автор:

Велозаводський сквер, що біля проспекту Московського, місцевим вже не впізнати. Тут хоч роботи ще не завершені, та вже немає доріжок з ямами і старих зламаних лав. Зараз будівельники викладають на алеях нову плитку. Вздовж сквера провели освітлення. Висадили нові молоді деревця, частково облаштували квіткові клумби.

Віктор, місцевий мешканець:

-На данном этапе – всё, что вижу. Эти дорожки, эти цветы. Дай Бог, чтобы оно и дальше продолжалось так.

І роботи триватимуть, кажуть комунальники. Зараз будівельники готують територію для майбутнього спортивного майданчика. Будуть у цьому сквері і нові гойдалки та каруселі для малечі.

Віктор Кітанін ,директор Департаменту комунального господарства:

-Там детская игровая площадка. Мы её приведём в порядок, она находилась в запущенном состоянии. Здесь волейбольная площадка. Здесь очень много вечером людей, котоыре отдыхают. И рано утром. Многие занимаются спортом. Надеюсь, что после благоустройства здесь людей будет ещё больше.

В оновленому Вілозаводському сквері городяни зможуть гуляти за два тижні. А от сквер Космонавтів вже відкритий для відпочиваючих. У затінку на нових лавах тут  розташувалися і перші відвідувачі. Гості Першої столиці.

Олександр Ольховський, гість з Алчевська:

-Классный город. Наверное, самый зелёный в Украине. Много зелёных мест, большой город – много зелени. Достаточно красиво, всё ухожено. Нормальная зелёная зона.

Олег Олексієнко ,гість з Луганська:

-Очень приятно. Потому что много деревьев, зелено. Внутри такого крупного города достаточно приятно. есть место, где можно спокойно отдохнуть.

Та поки гості відпочивають, озеленювачі наводять у сквері останні штрихи: висаджують на алеях цинерарії та петунії.

Олена Лимаренко ,озеленювач:

С удовольствием садим, цветы красивые, нарвятся нам. Полив нужен, приживаются они нормально, обильное питание им нужно, чтоб было всегда полито.

Саме для щоденного поливу клумб тут навіть зробили автономну систему поливу. Відпочивати із комфортом тут городяни зможуть і ввечері. У сквері Космонавтів встановили нові світильники. Енергозберігаючі.

Олександр, харків'янин:

-Красота здесь, и всё. Скамеечки, цветочки, клумбы. Всё хорошо.

Такої краси чекають і мешканці інших районах Харкова, де реконструкція місць відпочинку тільки-но стартувала. Зараз у роботі понад двадцять скверів та парків.

Олена Завгородня ,Віктор Ноздрачов ,Харьковские Известия.