Благоустройство с народным депутатом Украины Ириной Бережной

29.09.2012 18:20   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Жити потрібно в чистоті та гармонії. З такою ініціативою до мешканців Київського району звернулася народний депутат України Ірина Бережна. Ті її підтримали, і всі разом вийшли на глобальне прибирання Манжосового яру.

Вправно керує мітлою школяр Олександр. Він сьогодні разом зі своїми однокласниками прийшов на суботник. Каже, що не гірше за дорослих впорається з поставленим завданням – зробити чистішим свій мікрорайон.

Сашко школяр

-Чтобы здесь всё было чисто, чтобы когда гости приезжали они видели, что у нас город чистый. Я хочу чтобы было чисто не только у меня дома, но и на улице.

Бульдозер підвозить чорнозем, чоловіки розвозять його у тачках, жінки рівняють газони. Всі працюють у єдиному пориві.

Олена учасниця суботника

-На чистом интузиазме. Я жительница Харькова поэтому всей душой болею за свой город, хочу чтобы он был чистый, красивый и благоустроенный.

Любов учасниця суботника

-Приятно посмотреть когда наш город преображается, наводится красота и порядок. Мы здесь близко работаем, ходим на родник по водичку. Приятно когда чисто.

На суботник вийшло близько двохсот місцевих мешканців, каже народний депутат України Ірина Бережна. Тільки так, разом і єдиною командою можна досягти комфортних умов для проживання.

Ірина Бережна народний депутат України

-Обязанность каждого из нас сделать максимум для того, чтобы Харьков стал чище. Поэтому я не могла не поддержать эту иннициативу и вышла вместе с харьковчанами на субботник, потому что это долг каждого жителя следить за своей придомовой территорией, своими подъездами, делать всё, чтобы сохранить, что делается городской властью.

Міська влада не тільки робить, але і прислухається до місцевих мешканців що і де потрібно зробити, говорить Харківський міський голова Геннадій Кернес. Де лаву поставити, де газон розбити, освітлення відновити, ну і про дітей не забути – поставити дитячий майданчик. Після декількох місяців з благоустрою Манжосового Яру міський очільник перевіряє виконане. Місцеві мешканці кажуть, тепер криницю просто не впізнати, вона отримала друге життя і стала улюбленим місцем відпочинку.

Геннадій Кернес  Харківський міський голова

-Люди верят в то, что порядок, который наводится здесь будет и всегда поддерживаться. Главная задача не только сделать ремонтные работы, но и создать условия для обслуживания этой территории, а она здесь не маленькая. Для того чтобы люди могли чуствовать удобство, безопастность и комфорт.

Та наводили лад не лише у Манжосовому Яру, а й у селищі П`ятихатки.

Мікрорайон відвідала і Народний депутат України Ірина Бережна. Це вже не перший її візит до цієї місцевості. З тутешніми мешканцями нардеп зустрічалася ще на початку літа. Саме тоді вона почула від них про всі негаразди цієї території. Сьогодні переважна частина проблем – у минулому. В мікрорайоні провели комплексний благоустрій. Тут встановили нові дитмайданчики, лави для відпочинку та відремонтували вхідні групи.  

Людмила Тарасенко мешканка селища П'ятихатки

-Собственно все изменилось по сути. Ну как, ну дорожки, скамейки поставили, подъезды снаружи отремонтировали, нормально.

Тетяна Василенко мешканка селища П'ятихатки

-Гляньте, какие клумбы, детские площадки, молодцы, я не думала, что это она, спасибо ей за это. А то ходили ноги ломали люди.

Поклали новий асфальт та відремонтували проїзджу частину і навколо багатоквартирних будинків вулиць Гатцева та Академіка Курчатова.

Олександр Гряник директор спеціалізованої школи №62 селища П'ятихатки

-Ну а внутренний двор Гатцева, 1, я бы назвал реконструкцией то, что там происходит. Самое главное то, что услышали людей, их просьбы, их чаяния, то, что людей слышат, идут им навстречу и делают то, чего они хотят.

І на цьому благоустрій не припинятимуть. І надалі, запевнила народний депутат України Ірина Бережна, у П`ятихатках, як і в усіх інших мікрорайонах міста, наводитимуть лад.