Благоустройство Харькова продолжается

16.06.2018 21:17   -
Автор:
По вулиці Велика Панасівська, в Холодногірському районі, цього тижня ремонт дорожнього полотна. Жителі мікрорайону Іванівка нарешті дочекалися цієї події. А ще не так давно, аби дістатися до себе додому, чи на маршрутці чи на автівці, потрібно було набратися терпіння. Аби проїхати цю ділянку дороги в кілька кілометрів, що була яма на ямі.
 
Віталій Капленко інженер КП "Шляхрембуд"
 
С 2006 года, на моей памяти, здесь капитально ничего не ремонтировалось. Проводился текущий ремонт большими картами, но, учитывая то, что это промышленная зона – большие нагрузки большегрузного транспорта. Эффект был не длительный. В прошлом году было принято решение капитально отремонтировать и провести капитальный ремонт трамвайного полотна, который был выполнен в прошлом году. 
 
Лише на нижній шар, додає Віталій Капленко, на ділянку у більш ніж 700 погонних метрів від вулиці Пащенковської до Кузинського мосту встелили майже 600 тон асфальтобетону. Раніше шляховики оновили покриття на ділянці від Новоіванівського мосту до вулиці Лозівської.
 
Віталій Капленко інженер КП "Шляхрембуд"
 
По окончанию улицы Большой Панасовской мы переходим на улицу Гольдберговскую. Там в прошлом году так же была произведена замена трамвайного полотна и в этом году будет проводиться укладка двух слоёв асфальтобетона. Будет отремонтировано порядка 2 км дорожного полотна. Дорога будет перекрываться только в одном направлении, потому что там, как и по аналогии с Большой Панасовской, там присутствует трамвайное полотно. При асфальтировании одной половины проезжей части будет смещение движения автотранспорта на трамвайное полотно. Перекрываться дорога полностью не будет. 
 
У них теж цього тижня останні штрихи перед здачею об'єкту. Багатоповерхівка по вулиці Селянській, 24. Новобаварський район. Бригада будівельників завершує ремонтні роботи. Стан під'їздів тут був не з найкращих, констатують комунальники. Останнього разу їх оновлювали досить давно. Від штукатурки та фарби майже нічого не залишилося. Тепер це у минулому – на стінах спецпокриття шагрень ніжно персикового кольору. На сходах оновлені та пофарбовані перила. 
 
Богдан Долина директор КП "Харківспецбуд"
 
По данному адресу ремонтные работы не производились более 20 лет, подъезды пришли в негодность. Люди обращались к Харьковскому городскому голове и к заместителю городского головы Игорю Терехову с просьбой о ремонте подъездов. В настоящее время производится ремонт 2-х подъездов, ремонты производятся вместе с ремонтами входных групп, остеклением. Сети провайдеров будут упорядочены. В процессе эксплуатации дома светильники и все осветительные приборы пришли в негодность, поэтому они будут все заменены на новые. 
 
На перше півріччя цього року, додає Богдан Долина, силами КП буде відремонтовано 150 під'їздів. На 107 роботи вже завершені на 10-ти – в процесі. В процесі і благоустрій міських дворів. Ніжно білі, фіолетові, рожеві петунії і вогненно червоні сальвії. Яскраві фарби, якими можна насолоджуватися годинами. Це двір по вулиці Новгородській, 8 Шевченківського району. Тут тепер є ось така величезна кругла клумба з декількох тисяч рослин. Поруч – вазони з квітами. Все це результат роботи двірників та озеленювачів, які відгукнулися на прохання жителів двору та створили свої квіткові композиції. 
 
Світлана Рибнікова начальник філії КП "Харківблагоустрій" Шевченківського району 
 
В Шевченковском районе с весны этого года уже высажено петунии около 30 000. Так же силами дворовых рабочих была посеяна рассада тагетиса и мы её сейчас порасаживали и делаем клумбы собственными силами. Произведён завоз грунта, где-то 100 кубов. Выполнено благоустройство придомовых территорий, сделали 15 новых клумб. 
 
Дбають двірники у районі аби краса починалася вже біля під'їздів. Тож створюють ось такі квітники з троянд та інших рослин. Цього року у Шевченківському районі планують провести комплексний благоустрів 5 дворів, де розміщується 15 будинків. А це вже Київський район. Двір по вулиці Каразіна, 13. Він поетапно перетворюється із звичайного двору в казковий. Де оселилися добрі гноми та інші персонажі з дитинства. Аби створити цю красу на прибудинковій території двірники та озеленювачі вклали немало зусиль. І результат роботи вже наочний. 
 
Ніна Погорєлова начальник дільниці №2 Київської філії КП "Харківблагоустрій"
 
Весной ещё произвелось кронирование подрядной организацией. Была произведена асфальтировка двора. Привезли 100 кубов земли, которые были распланированы, в дальнейшем было посажено 150 кустарников, 10 деревьев. 8 000 цветов было высажено многолетних и однолетних. Так же дальше продолжаем их высаживать ещё. Посеяна трава газонная, так же ещё у нас будет 3 газона засеяно травой. 
 
Окрім цього двору ця бригада двірників та озеленювачів займається благоустроєм і сусідніх по Каразіна, 8, 17 та Гаршина, 6. Проте кажуть, не завжди їхня кропітка праця залишається надовго. Найбільше страждають квіткові панно. Рослини крадуть чи просто ламають.
 
Ніна Погорєлова начальник дільниці №2 Київської філії КП "Харківблагоустрій"
 
Большая просьба к владельцам домашних питомцев не выгуливать своих собак без поводка. Т.к. они разрушают клумбы, бойцовские собаки они повреждают молодые деревья, кустарники. (СК) Давайте сохраним ту красоту, которую мы делаем для вас! 
 
Валентина Кротова начальник Київської філії КП "Харківблагоустрій"
 
За двухмесячник "Зелёная весна" в Киевском районе высажено порядка 1 500 штук кустарников различных, высажено 575 деревьев, высажены многолетние и однолетние цветы – 36 875 штук. Но работы продолжают и на сегодняшний день, поэтому ежедневно оно всё добавляется. Наш район участвует в городском конкурсе по благоустройству и озеленению дворов. Мы в этом году готовим 5 дворов к комплексному благоустройству и 15 дворов, которые мы ещё хотим дополнительно озеленить, благоустроить. постараемся чтобы жители были довольны  и занять хорошее и достойное место!