Благоустрій будинків по Маршала Жукова

21.09.2012 17:44   -
Автор:

Роботи тут тривають не перший тиждень, втім ніхто з мешканців не скаржиться на незручності. Адже занедбана територія день від дня зазнає перетворень. Ніна Алтухова прогулюється доріжками, уважно споглядаючи за ходом робіт, адже саме вона спонукала жителів прилеглих будинків зайнятися благоустроєм і у своєму дворі. СамІ б каже, не впорались, тож звернулись по допомогу до народного депутата України Ірини Горіної, яка опікується і Фрунзенським, і Комінтернівським районами міста.

Ніна Алтухова пенсіонерка

-Мне хочется сделать не только для себя, но и людям и объяснить им, что нужно быть дружнее, нужно идти вместе, вместе мы всё сделаем. Сделали и асфальт, и на Слинько, и возле Дворца Спорта парк прекрасный, и бульвар Юрьева и на ХТЗ сделали и центр преобразился.

Перше, про що попрохали мешканці нардепа, так це, щоб дитячий майданчик встановили і в їх дворі.

Єва 8 років

-Раньше здесь было некрасиво. А тепер сделали и теперь здесь интересно бегать.

Вікторія Ракута домогосподарка

-Нам приходилось идти на Слинько, но это далеко, туда ходили редко. Сейчас можно и во дворе гулять, сейчас хорошо, можно и без коляски, на велосипеде на легке, да, Кристюша?

Втім одним майданчиком не обмежились. Питання виникали по ходу робіт. Помічники нардепа Ірини Горіної прийняли ще десятки заяв від жителів.

Ніна Алтухова пенсіонерка

-Мы сразу обратились к Гориной Ирине Анатольевне. Собрали заявления. Кому-то надо сделать крыльцо, кому-то крышу, кому-то лавочки, де-то заасфальтировать и все эти вопросы решались, мы ничего не можем сказать.

Мешканці відзначають, ремонту вже зазнали вхідні групи під'їздів і сходи в одному з будинків, в іншому роботи тільки розпочали, повсюди встановлено лави. Натомість впевнені, і це тільки початок. Ідей ще багато: полагодити освітлення у дворі, встановити спортивне приладдя для старших дітей і огорожу для майданчика.

Валерій 13 років

-Я занимаюсь, увлекаюсь футболом и хочу, чтобы у гас было футбольное поле и чтобы всяких турников было по-больше.

Побачивши результат роботи, всі разом вирішили зробити свій двір ще й квітучим, власноруч розбити біля кожного під'їзду клумби.

Анжела Сушко, Ігор Луханін, Харьковские Известия.