Благодійна акція «Від серця до серця»

22.03.2013 11:00   -
Автор:

На Харківщині більше тисячі дітей мають вади слуху. Триста двадцять вісім з них страждають на повну глухоту. Зараз вони повністю забезпечені слуховими апаратами.  Проте, як будь-яка техніка, вони мають властивість з часом псуватися. А ось на поновлення бази слухових апаратів для цих дітей коштів не вистачає. Як і не вистачає фінансів і для малюків, які щойно пройшли оперування. Їх сорок дев’ять. Лікарі запевняють, хірургічне втручання – це одне. Реабілітація – інше. Вчитись слухати, розбирати звуки та розмовляти. Для цього потрібне спеціальне обладнання, якого Харківська обласна дитяча лікарня немає.

Тетяна Єфіменко заступник директора Департаменту охорони здоров’я

-В этом году Министерство Здравоохранения Украины вместе с фондом определили, что будет покупаться медицинское оборудование и слуховые аппараты для детей которые страдают расстройством слуха.

Щоб знайти гроші на таке обладнання у кожному місті України буде проведена благодійна акція «Від серця до серця». У Першій столиці вже почалась підготовка до неї. Організатори відбирають волонтерів, які і збиратимуть фінанси.

Єжи Коніка голова правління Всеукраїнського благодійного фонду

-Наш фонд не касается денег. И может по тому нам люди стали больше доверять. Когда волонтер соберет деньги, сдает их в банк, а мы потом из банка получаем информацию – сколько данная область собрала денег. И берем потом пять лучших областей, которые собрали больше денег. И главные их врачи по этой тематике являются нашими советчиками. И именно они выбирают – что нужно покупать.

Офіційно акція розпочнеться сьомого квітня та триватиме до двадцять восьмого. Результати будуть оприлюднені на офіційному сайті фонду. Кожне місто України скільки збере грошей – стільки і витратить на обладнання для своїх місцевих дитячих лікарень.

Наталія Сіромаха