Бизнесмены из Германии хотят инвестировать средства в экономику Харьковщины

04.04.2012 18:33   -
Автор:

Райнер Лінднер виконавчий директор Східного Комітету економіки Німеччини
-Мы очень заинтересованы в тесных связях с вашим регионом, областью и, конечно, городом.

Бізнесмени з Німеччини хочуть вести бізнес на Харківщині. Для цього вони мають і інвестиційні проекти, і кошти. Тільки ось вкласти ресурси в економіку регіону без гарантій вони не можуть. Між Німеччиною і Україною поки відсутня зона вільної торгівлі. Що для західної сусідки досить вагомий аргумент. Хоча документ країни вже підписали минулого тижня, і тепер він у стадії обговорення.

Райнер Лінднер виконавчий директор Східного Комітету економіки Німеччини
-Это даст вам и нам очень хорошие перспективы для развития бизнесса, прозрачность экономических и политических процессов.

За інвесторів, кажуть обласні очільники, вони готові поборотися. Як приклад наводять ініціативу губернатора. Коли на початку року до сотні провідних компаній світу були розіслані листи з пропозицією облаштувати своє представництво, або офіс у нашому регіоні.  

Юрій Сапронов заступник голови Харківської облдержадміністрації
-Сегодня мы практически каждый день получаем ответы, систематизируем их. Около 30 компаний нам уже ответили, с несколькими компаниями уже проведены рабочие встречи.

Щоб вести бізнес було простіше, з минулого року у Харкові працює ще й єдиний дозвільний центр, який значно зекономив час підприємців на оформлення документів. Тепер зробити це вони можуть в одному місці і за десять днів. Такі кроки на шляху до створення привабливого інвестиційного клімату оцінили і європейські експерти.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації
-Город Харьков среди многих городов восточной Европы, которые попали в одну корзину оценивания, занял 1-е место по комфортности ведения бизнесса по оценке "файненшл таймс", а область по этим же параметрам попала в десятку лучших регионов

Німецьким бізнесменам досягнення Харківщини у радість. Кажуть, готові будувати у нас і сучасні лікарні, і технопарки, і навіть авіарейс з Франкфурту до Харкова пустити. А щоб західні гості про першу Столицю дізналися більше, обласні очільники презентували їм Стратегію Харківської області і фотоальбом із краєвидами.

Олена Мітясова, ігор Луханін, Харьковские Известия.