Бізнесмен Арсен Аваков повернувся в країну

11.12.2012 19:47   -
Автор:

Арсен Аваков

-Я вернулся в Украину и имею намерение 12 декабря принять участие в первом заседании Верховной рады Украины VII созыва, принять присягу и незамедлительно приступить к исполнению обязанностей народного депутата Украины.

Він обіцяє працювати у новому парламенті –  а весь час каденції обласної ради крісло депутата Авакова порожніло. Він жодного разу не зустрівся з виборцями – а народним депутатом таки став, пройшовши за партійним списком. Саме так він у сонячній Італії дочекався недотокранності і повернувся. Тепер за законом Аваков не підлягає кримінальній відповідальності. Хоча у правоохоронців до нього безліч питань. І поки на них відповідають лише його підлеглі, які, за звинуваченням у земельних махінаціях, опинилися за ґратами.

Олександр Кравченко підсудний  

-Я теперь уже понимаю каких масштабов была эта афера. И Аваков получается всех нас использовал. Использовал. А сам благополучно уехал в неизвестном направлении. Оставив здесь на произвол судьбы кучу сотрудников, просто их бросил. Он предал их, он предал, он уехал, а мы остались здесь. Я сейчас вспоминаю у меня дрожь по коже, как можно так цинично, глядя в глаза и улыбаясь предавать людей.

ТЕЦ-З та кіноконцертна зала Україна, дитячі табори та сотні гектарів харківської землі, що за часи губернаторства Авакова, незаконно перейшли у приватні руки, харків’яни вже повернули до комунальної власності через суд. Сьогодні там розглядається ще одна справа: про п’ятдесят п’ять гектарів державних угідь, що також перейшли до рук бізнесменів. Дозвіл на цю оборудку дав Арсен Аваков, підписавши відповідні документи. Коли проти нього була порушена кримінальна справа, він розповідав про політичні переслідування. Та те, що справа не у політиці намагався донести Олександр Мотилевський – керівник «Інвестора», головним акціонером якого був Аваков. У передсмертній записці Мотилевський звинуватив Авакова у жадібності та назвав – нелюдом.  Два депутати Харківської міської ради від Батьківщини Андрій Руденко та Олександр Апостол у інтернет-виданні Полеміка дали оцінку своєму партійному лідеру, підтвердивши її заявами про вихід з партії. Свою позицію висловили і у Генеральній прокуратурі України. Віктор Пшонка не виключає можливість, що прокуратура внесе до Парламенту пропозицію позбавити Арсена Авакова депутатської недоторканності.

Віктор Пшонка Генеральний прокурор України

-Продолжается расследование уголовного дела, и если следователь и прокуроры поддержат этот вопрос, чтобы было представление в Верховную Раду для дачи согласия на привлечение к Уголовное ответственности, следовательно, такое представление будет направлено в Верховную Раду.

За законом, для зняття депутатської недоторканності достатньо проголосувати не менше двостам двадцяти шести народним депутатам.

Андрій Соловйов. Харьковские Известия