Бюджет Харкова. Які статті продовжать фінансувати у 2023 році (відео)

18.11.2022 20:15   -

16,1 мільярд гривень. Така сума бюджету запланована на 2023 рік. Це питання розглянули на сесії Харківської міської ради. Депутати поки що ухвалили проект бюджету, більш детально його розглянуть після того, як буде прийнято державний бюджет. Однак, зауважує віце-мер Тетяна Таукешева, через повномасштабну війну надходження Харкова зменшилися.

ТЕТЯНА ТАУКЕШЕВА ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ – ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ БЮДЖЕТУ І ФІНАНСІВ
К сожалению, с 1 марта, с 1 апреля законами Украины были умешены поступления в бюджет от субъектов хозяйствования по единому налогу 2 категории, по налогу на землю . В связи с этим у нас ожидается не допоступления бюджета. На сегодня у нас выполнение бюджета за 10 месяцев 67% по доходам, расходов, как я уже говорила, -54,7%, поэтому финансируются только защищённые статьи расходов.

Тож проектом бюджету передбачено, що кошти спрямують на освіту, культуру, спорт та сферу соціального захисту. До того ж фінансуватимуть з міського бюджету і відновлення житла, що зруйнував російський агресор. Такі статті видатків також закладені в проекті. Крім того, кошти з бюджету спрямують і на сферу охорони здоров’я. Тим паче, що в розпорядженні Харкова може з’явитися ще один медичний заклад. Зараз він знаходиться на балансі держави, але його хочуть приватизувати.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це дуже важливо, щоб фонд державного майна і відповідне міністерство соціальної політики України не віддали це научно-дослідний інститут протезування до у приватну власність, а ми забрали його у нашу комунальну власність. Бо це дуже важливо для тих воїнів, які отримали поранення на війні.

Ігор Терехов пояснив, що до нього зверталося керівництво інституту протезування з проханням взяти заклад до комунальної власності. Питання винесли на сесію і депутати його підтримали. Таким чином інститут продовжить функціонувати, а воїни, які отримали на війні інвалідність, зможуть звертатися до цього закладу і надалі.