Більше 20-ти тисяч харків”ян взяли участь у суботниках, що пройшли у кожному районі Харкова

15.04.2013 19:34   -
Автор:

Анжела Сушко кореспондент

-Вони живуть за принципом в красі та в чистоті. І намагаються самі постійно підтримувати порядок. Тож чи не кожні вихідні мешканці будинку по вулиці Слинька виходять на суботник.

Ось і цього разу всі гуртом взялись за роботу. 11-ти річний Богдан сьогодні за маляра, фарбує бордюр навколо клумби.

Богдан Артюх 11 років

-Я первый раз крашу, сам захотел. Мы тут каждую субботу субботники устраиваем, работаем, всё делаем, много чего уже сделали.

За віники, граблі і лопати взялись ті хто постарше. Приводили в порядок тротуари, газони та дитячий майданчик. А щоб іншим не кортіло смітити, розмістили ось такі нагадувальні знаки.   

Галина Самохвалова місцева мешканка

-Чтобы было какое-то уважение к тем, кто старается что-то сделать, понимаете как?  Хочется, чтобы всё было хорошо, это же приятно, когда везде чистота возле подъезда.

Втім окрім прибирання території головним завдання було висадити дерева. Про липову алею, кажуть, тут мріяли давно.   

Ірина Войтова місцева мешканка

-Впринципе то, что каксается уборки, покраски мы готовы сами это делать, а вот то, что тогда детская площадка, сейчас деревья завезли, это то, что необходимо. Во-первых мы много вырезали старых деревьев и досадить новыми это актуально.

Обсяг цих робіт мешканці визначили на зборах активістів району, які щомісяця традиційно проходять в Комінтернівському, Фрунзенському та Оржонікідзевському районах міста за ініціативи народного депутата України Ірини Горіної. От і виконують намічені плани з благоустрою гуртом – однією командою.
 
Ганна Середіна помічник-консультант народного депутата України Ірини Горіної

-Приятно то,что жители хотят учасвовать в благоустройстве территории и активно в этом учавствуют, а мы со стороны помощников Ирины Анатольевны Гориной помогаем в уборке и в закупке материалов. По улице Слинько у нас сегодня высадка деревьев, мы закупали липы и рябины. В детском саду мы помагали скамейками.

В дитячому садку № 223 за справу взялись і батьки вихованців дошкільного закладу, встановлювали 14 лав. Щоправда не без підмоги і самих дітлахів. 5-ти річний Костянтин вперше взявся за суто чоловічу важку роботу.   

Костянтин Гомаз 5 років

-Я пришёл на субботник делать лавочки, мешать раствор.

Дмитро Бондаренко місцевий мешканець

-Всё делаем для своих деток, для садика, чтобы было удобно и комфортно.

Кілька годин і територія дитсадка перетворилась на очах – прибрані павільйони, ігрові майданчики і ось такі місця відпочинку. Далі, кажуть, буде.

Анжела Сушко