Біля багатьох приватних секторів утворюються несанкціоновані звалища

04.09.2012 18:27   -
Автор:

Рекреаційна зона у районі приватного сектору Шестопарк. Та берега місцевого озера майже не видно. Кругом сміття. Причина – більшість мешканців приватного сектора просто не хочуть укладати договори на вивезення відходів.

Костянтин Кальницький директор координаційного центру ТОВ "Харків-Екоресурс"

-Хотя сюда у нас специально пущена машина с подворовым вывозом. Вместо этого они забрасывают мусором свои же рекреационные зоны.

Ціна питання – дев*ять гривень на місяць з кожної прописаної людини. Та за статистикою, лише двадцять подвір*їв зі ста тут заключили договір та оплачують послугу вивозу сміття.

Варвара Степанова вуличком, мешканка приватного сектору

-Подворовой вывоз, каждую пятницу ребята приезжают, в 8 часов, как штык. И забирают постоянно, кто заключил, и кто оплатил забирают мусор постоянно по пятницам.

Аби не допускати і подальшого забруднення місць відпочинку, комунальники вимушені штрафувати тих, хто відмовляється укладати договори на вивіз сміття. Сума стягнення – від трьохста п*ятдесяти до тисячі трьохсот гривень. Як може виглядати спільне місце відпочинку – наочно видно на прикладі приватного сектору в Орджонікідзевському районі. Тут рівень оплати за вивезення сміття – найвищий у місті. І біля водоймища – жодного папірця не знайдешь.

Костянтин Кальницький директор координаційного центру ТОВ "Харків-Екоресурс"

-Свалки, которые несанкционированные – убираются за бюджетный счёт. Поэтому это очень важно. Если люди будут следить за чистотой если этих свалок не будет – то больше денег из бюджета будут идти на благоустройство их територий.

І у такий благоустрій входитиме встановлення дитмайданчиків, ремонт доріг та оновлення вуличного освітлення.

Олена Завгородня Олег Синицький Харьковские Известия