Безопасность детей на дорогах должна быть на первом месте

18.04.2012 18:53   -
Автор:

У Манченківській загальноосвітній школі налічується триста сорок учнів. З них понад двісті приїжджають сюди із шести прилеглих населених пунктів. Підвіз шкільним автобусом організований добре. Та проблема виникає після, коли діти починають виходити. Адже поряд на великій швидкості несуться проїжджаючі автомобілі і зачасту ніяк не реагують на школярів.

Вадим Пащенко,  учень 6-го класу:

-Бува пропускають, ну а в основному нет.

В'ячеслав Олейніков,  учень 6-го класу:

-Вот грузовые машины они бывает даже быстрее едут, чем легковые.

Дмитро Чумаченко,  учень 6-го класу:

-Ну иногда мы идем в школу, а там машины летают, в основном грузовые.

Водій шкільного автобусу теж розповідає про таку проблему. Каже, діти іноді не слухаються, перебігають дорогу навмання і встежити за всіма не встигнеш. І у таких ситуаціях, для їхнього захисту, не допомагають навіть попереджувальні маячки.

Сергій Неуступов,  водій шкільного автобусу:

-Он просто не реагирует, выезжает, не выезжает, надо мне лучше пропустить, тогда я уже реагирую на то, чтобы его пропустить.

У дирекції школи кажуть, зробили усе можливе аби якнайкраще подбати про безпеку дітей.

Олександр Дворнік,  директор Манченківської загальноосвітньої школи:

-Высадка и посадка детей происходит по остановкам. Остановки тоже распределены таким образом, что дети, которые проживают по левой, правой стороне движения, садятся только там, где со своей стороны

Та цього недостатньо. Бо проблема нахабних водіїв, які не реагують на висадку та посадку дітей, є чи не в кожному насленому пункті України. Тож цю проблему треба вирішувати на державному рівні. Взялись за неї- народні обранці. Валерій Писаренко вже вдруге відправив запит прем"єр- міністру Миколі Азарову з проханням доповнити правила дорожнього руху.

Валерій Писаренко, народний депутат України:

-При остановке автобуса школьного, останавливается движение в обе стороны, водители обязаны остановится на это время и прекратить движение пока водитель автобуса не высадит детей и не отьедет.

Такі норми- слід ввести, погоджуються і батьки. Вони бояться за життя своїх чад. Кажуть, краще двічі перестрахуватись. Тож, якщо відповідь від прем"єра буде позитивною, Валерій Писаренко говорить, підготує відповідний законопроект, який розглянуть у Верховній Раді. Народний депутат сподівається, що вже вдруге його ініціативу підтримують, адже безпека дітей повинна бути на першому місці.

Євгенія Кутнова, Євген Карпенко.Харьковские Известия