Без трамваев и троллейбусов. “Харковоблэнерго” собирается отключить свет “Горэлектротрансу”

19.05.2016 16:37   -
Автор:
Спочатку "Харківводоканал" та "ХТМ". Тепер вже і "Міськелектротранс". Ці підприємства – боржники "Харківобленерго". Загальна сума несплати – близько 700 мільйонів гривень. 
 
Володимир Скічко начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами АК “Харківобленерго”
 
На сегодняшний день задолженность "Харьковводоканала" за потребленную электроэнергию составляет 560 миллионов гривен. "ХТС" – порядка 90 миллионов. И наземный городской электротранспорт должен нам порядка 30 миллионов гривен. Можно сказать, что 30 миллионов гривен – это 4-х месячное потребление наземного городского электротранспорта за электроэнергию.
 
Боротися з боржниками "Харківобленерго" збираються радикально – відключатимуть. Знеструмлення трамваїв та тролейбусів планують на ніч з п"ятниці на суботу.
 
Володимир Скічко начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами АК “Харківобленерго”
 
Мы планируем в ночь на 21 мая отключить тяговые подстанции, депо и административные здания городского электротранспорта. Почему отключение будет производиться в ночное время? Потому что Закон о городском электротранспорте запрещает  отключение трамваев и троллейбусов в то время, когда они перевозят пассажиров.
 
На 25 травня в "Обленерго" запланували відключення об"єктів "ХТМ". Однак припускають, що знеструмлення може і не відбутися. Якщо керівники компаній знайдуть спільну мову і комунальники борги погасять. Якщо цього не станеться, на Харків чекає енергетичний колапс. Адже грошей не буде ані на проведення поточних ремонтних робіт на високовольтних лініях, ані на заміну кабелю. Тоді, цілком імовірно, без світла лишитимуться і підземка, і цілі райони міста.