Без метро и без разговоров

18.03.2020 16:22   -
Автор:
Закриття під час карантину метрополітену неоднозначне рішення. Одні його підтримують, у інших воно викликає купу нарікань, невдоволення  і нерозуміння. Сьогодні більшості харків'ян довелось змінити свої звичні маршрути. Без метро пересування містом стало випробуванням, квестом. 
Тема зупинки роботи метрополітенів в Україні піднімалося і на черговому засіданні Уряду. Пряма мова далі:
 
Денис Шмигаль прем’єр-міністр України
 
Швидко прокоментую. Закриття метро – це один з головних заходів збереження здоров’я і в багатьох випадках  життя людей. Наше завдання – максимально  обмежити і призвести до максимальної ізоляції, самоізоляції людей вдома. Щодня в трьох містах українське метро превозить близька 2 млн. громадян. Протягом двох тижнів, якщо не зупинити метро і не спинити цей пасажиропотік, всі 2 млн. захворіють. Порахуйте відсоток смертності, і це буде ціна слабкості і не прийнятого рішення щодо зупинки метро. В Британії і Іспанії, де обмежили рух метро, а не припинило його, сьогодні мають найшвидші темпи зростання хвороби. Це яскравий приклад того, де були прийняті рішення про не закриття метрополітенів. Тому рішення уряду залишається незмінним. Метро має бути закрито. Це один з найбільших ризиків зараження на коронавірус.
 
Прем’єр-міністр впевнений рішення уряду і президента спрямовані на захист України. Тож у великих містах і далі буде курсувати лише наземний транспорт. Щонайменше до 3 квітня жоден з українських метрополітенів не почне працювати.