Бесплатные развлечения в парке Горького для детей – льготников

03.10.2012 22:43   -
Автор:

Безкоштовні розваги у парку Горького для дітей – пільговиків -  ініціатива Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Відповідне рішення було прийнято на минулій сесії міськради.

Геннадій Кернес Харківській міській голова

-Право бесплатного пользования аттракционами указанными группами детей будут предоставляться по средам с 11 до 18, карточки пользования аттракционами будут выдаваться  дежурными администраторами в здании администрации парка со стороны улицы Веснина. Мы готовы уже этой категории детей, которые мечатют побывать в этом парке, покататься на атракционах, у них нет возможности,чтобы они могли осуществить свою мечту.

Сьогодні каруселі першими випробували тридцять хлопців та дівчат, які спеціально за для розваг подолали відстань від Куп"янська.  

Артур Дзюба 11 років

-Було мені класно, не боявся я даже, що впаду.

Так про свої враження Артур розповідає після американських гірок у парку Горького. Такі ж емоції і від вежі падіння.

Максим Дудко 16 років

-Оно как-то получается, что идет вверх и у меня такое ощущение, что мы сейчас вылетим вверх, а назад не приземлимся.

Побачити оновлений парк Горького та оцінити усі його принади – унікальна можливість. У цьому переконані і психологи, що приїхали разом з дітьми.

Марина Гайдамака практичний психолог Куп'янської школи-інтернату

-Позитивно, на сто процентов должно позитивно повлиять. Мы живем в маленьком городке Купянск, у нас конечно такого парка нет, как тут. Дети отвлекутся и как-то все -таки будет позитивно на них это влиять.

Іван Литвинов лауреат національної премії "Гордість країни"

-И у них нет такой возможности выездов, не так, как у детей с мамами, которые их куда-то вывозят. Для них сегодня очень хорошо, что они смогли выехать. И они так же чувствуют себя равными со всеми остальными.

Безкоштовні атракціони для дітей-пільговиків щосереди – відтепер подія постійна. Безоплатно на каруселях можуть кататись  діти-інваліди, сироти, з багатодітних родин, вихованці інтернатів. Перепусткою для дитини буде пільгова картка, яку їй має видати адміністратор за пред"явлення йому відповідного свідоцтва. Вхід вільний на гойдалки – до шостої вечора.  

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия