“Батькивщина” вышла, “Самопомощь” думает. Коалиция трещит по швам. Как будет развиваться политический кризис?

17.02.2016 17:45   -
Автор:

Політичні баталії у Верховній Раді набирають обертів. Вчорашнє засідання парламенту завершилось визнанням неефективності роботи Кабінету Міністрів на чолі із прем'єром Арсенієм Яценюком. Та для відставки уряду депутатських голосів не вистачило. Вже вранці фрація "Батьківщина" оголосила про вихід з коаліції. Про те ж саме, за словами окремих депутатів, думають лідери "Самопомочі". Парламентська коаліція розвалюється. Політична криза загострюється.

Валерій Рубан політолог

Как долго может продолжаться вот такая неопределенность? Думаю до осени. Неизбежны следующие политические шаги. Это либо досрочное отстранение Кабмина и роспуск парламента, досрочные парламентские выборы.

Та процес розпаду, кажуть політологи, буде тягнутись довго. Ще кілька місяців парламент та Кабінет Міністрів існуватиме у чинному складі, принаймні юридично. От тільки ефективним він навряд чи буде. Адже в часи боротьби між урядовцями та депутатами, їм, кажуть політологи, буде не до прийняття важливих законів та не до врегулювання економічної ситуації в країні. Криза політична, за думкою експертів, потягне за собою і кризу соціальну.

Валерій Рубан політолог

Будет продолжаться ползующая девальвация гривны. Будет продолжаться рост цен. Будет усиливаться безработица. Ваша зарплата замороженная будет обесцениваться. И самое главное, у большинства населения возникнет ощущение, что нет надежды в будущем. А это очень опасное явление.