Бандеролей більше не буде. Яка послуга прийде на зміну

29.05.2023 15:06   -

З 1 липня 2023 Укрпошта більше не прийматиме та не доставлятиме бандеролі. Така основна зміна Нового закону “Про поштовий зв’язок” . Альтернативою бандеролям стануть листи, дрібні пакети та посилки.

УКРПОШТА
Відміна бандеролей жодним чином не позначиться на гаманцях клієнтів: доставка по Україні бандеролі вагою до 0,25 кг коштує стільки ж, скільки і доставка листа аналогічної маси, тобто 18 грн для непріоритетного та 22,5 грн для пріоритетного відправлення. Вартість листа та бандеролі вагою до 1 кг коштує 36 грн та 45 грн, а вагою до 2 кг – 48 та 60 грн відповідно.

Закон стане підґрунтям для впровадження нових послуг, пов’язаних з ІТ-технологіями.  Також Укрпошта матиме змогу змінювати процеси та підходи в своїй роботі, надавати клієнтам якісно новий сервіс, роблячи його простим і зрозумілим.

Закон визначає перелік універсальних послуг, граничну вартість яких встановлює держава, а саме: внутрішні прості та реєстровані листи без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 грамів і поштові картки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Місця міжнародного поштового обміну (ММПО) відтепер будуть закріплені лише тими операторами у яких ММПО внесене в реєстр Всесвітнього поштового союзу

Також закон дозволяє використовувати електронні марки та легалізує поштомати для Укрпошти.

Також запущена раніше послуга  “Дрібний пакет PRIME”,  з 1 червня стане доступний і для США.

УКРПОШТА
“Дрібний пакет PRIME” – вигідна альтернатива дрібному пакету рекомендованому, а також бандеролі. Поштова послуга розроблена спеціально для формату продажів в інтернеті і діє в 67 країнах, зокрема в Канаді, Великій Британії, Німеччині, Австралії, а з 1 червня в США. “Дрібний пакет PRIME” доставляється в поштову скриньку, обробляється в країні призначення в пріоритетному порядку та відстежується в усіх країнах мережі PRIME. Оформити поштову послугу можна в усіх онлайн-сервісах Укрпошти, “Особистому кабінеті” та мобільному застосунку або в системі АРІ.

В Укрпошті зазначають, що “Дрібним пакетом рекомендованим” в Україні користуються 80 відсотків населення, А нова пропозиція Прайм дешевше за нього на 8 відсотків. Тож у підсумку споживачі лише виграють.

ОСТАННІ НОВИНИ