Байкерский фестиваль

06.08.2012 12:06   -
Автор:

 

Спортивні, унікальні, ручної роботи. Легендарні Харлеї та швидкісні Сузукі. Такі ж різні і їхні господарі. В житті програмісти, економісти, журналісти. Об'єднує їх одне – любов до залізних коней, швидкості та свободи.

 
Максим, байкер:

– Для меня мотоцикл – это прежде всего свобода, отвлечение от действительности, от реальности, есть вот какой-то стереотип, что вот байкеры должны быть бородатые, волосатые, слушать рок, я не поддерживаю этот стереотип, я вот такой как есть и слушаю разную музыку.

Так, стереотипів щодо байкерів і справді чимало. Шкіряні жилетки, боти та штани. Вигляд трохи страхітливий, тож спілкуватися люди з ними іноді побоюються.
 

Едуард "Кумедник", байкер з Києва:

– На самом деле белые и пушистые, только их обижать не надо, особенно на дороге-то часто бывает, а так…
 

Максим лише цей сезон опанував мотобайк. Але готувався ретельно – заздалегідь придбав усе екіпіювання.

Максим, байкер:

– Мы жене специально купили ботинки полусапоги, куртки кожаные ну и естественно без шлемов не ездим.
 

На дорозі і справді виникає чимало проблем. Тож шолом – обов'язковий атрибут. А ще неустанна пильність.
 

Едуард "Кумедник", байкер з Києва:

– Смотрю на 360 градусов, нормальный байкер выезжает на дорогу с уверенностью, что она наполнена идиотами, которые хотят его убить и если он так не будет думать то рано или поздно это и случится, беспечность – самая короткая дорога.

Ось такими зльотами та фестивалями вже третій рік поспіль байкери намагаються привернути до себе увагу. Цьогоріч їх у Харкові зібралося понад півтисячі. З різних куточків України, з навіть віддалених міст Росії, Литви, Болгарії.

Ольга Грінченко, в.о. начальника управління у справах сім'ї та молоді Харківської міської ради:

– К ним очень своеобразное отношение сложилось в разных кругах, мы хотим показать, что они достаточно миролюбивые люди и мотоциклы могут быть всем интересны, можете видеть сами сколько людей заинтересовались сегодняшним мероприятием.

Олександр Абрамов ,співорганізатор фестивалю «MotoGonevo-2012»:

– Всё ради того, чтобы к мотоциклам было такое же отношение как в Европе, то есть считают раноправными и равнодостойными участниками дорожного движения. На самом то деле, учитываю вес и размер – это превосходство, то мотоциклисты в первую очередь как никто соблюдают правила дорожного движения, вопреки устоявшегося мнения, что только на заднем колесе и ездим.

І справді аварій, що виникли через мотоцикл менше, ніж за участі автівок. Бо у байкерів як і в усіх – родини, діти. Вадим своїх хлопчаків з дитинства до залізного коня привчає.

Вадим, байкер:

– Подсаживаю по-тихоньку, надо с малых приучать , достойную замену растить.
 

Інтерес до двоколісних машин і справді великий. І діти, і дорослі зібралися на площі, аби подивитися на такі екіпажі та звісно сфотографуватися.

Стас, 10 років:

– Ты себе такую хочешь? – хочу конечно! а какую уже придумал? – Харли Девидсон.

 Об'єднала усіх також і музика. На площі свободи для них – концерт харківських рок-груп. Так пройшов день фестиваля «MotoGonevo – 2012». На наступного року, обіцяють організатори, він буде знов і з новими масштабами.