Багатомільйонні борги перед працівниками Міськелектротрансу повністю погашені

14.09.2012 22:35   -
Автор:

Виділені кошти сьогодні надійшли до бухгалтерій чотирьох транспортних депо міста. Працівники колишнього Міськелектротрансу розповідають – гроші почали виплачувати ще зранку. Заборгованість по зарплатні, компенсації за відпустки змогли отримати і ті робітники КП, які потрапили під скорочення.

Іван Тарасов механік КП "Тролейбусне депо №2"

-Несколько процентов мне не додали, а сегодня привезли деньги, с нами полностью всё рассчитались. 900 гривен, сколько и положено было – часть, которую я не получил в том году, мне отдали их в этом году.

Микола Якушенко водій тролейбусу КП "Тролейбусне депо №2"

-Отработал первую смену и пришёл, получил деньги, без проблемно, очередей нет ничего всё нормально. Выдают до сих пор,хотя рабочий день уже закончился, но выдают ещё всем.

Та ще рік тому ситуація не була такою райдужною. Коли розпочалася реорганізація комунального підприємства Міськелектротранс – штат розформували. У КП лишалась багатомільйонна заборгованість по зарплаті перед працівниками.

Микола Якушенко водій тролейбусу КП "Тролейбусне депо №2"

Мы до этого стояли, требовали свою зарплату у Горэлектротранса,ну нам пообещали и 15 числа мы перешли в эту организацию.

І хвилюватися було нічого. Бо тоді місто узяло на себе зобов"язання допомогти підприємству закрити борги. І на останній сессії міськради була виділена необхідна кількість коштів. Понад чотири з половиною мільйони гривень. Понад мільйон пішло на покриття компенсацій за невикористані відпустки, інші – на виплату зарплатні та соцнарахування. Кошти отримали усі працівники, а це близько трьох тисяч чоловік.  

Сергій Дульфан директор Департаменту транспорту і зв'язку

-Самое важное, что втсречаясь с людьми, на личных приёмах или просто когда приезжаю на предприятие мы не просто можем смотреть им в глаза, а можем смотреть ну с гордостью, потому что несмотря на все разговоры мы выполнили те обязательства, которые рание на себя принимали.

Реорганізація триває. Але колишні працівники Міськелектротрансу вже відчувають результат. Кажуть, це позначилося і на зарплатні, і на умовах праці.

Микола Пустовіт слюсар КП "Тролейбусне депо №2"

-Стабильно сейчас получаем, по сравнению с тем, что было с задержками, сейчас стабильно.

Анастасія Полякова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия