«Бачив, як гинули люди». Водій КП «КВПВ» отримав щорічну премію від міськради (відео)

08.12.2022 13:40   -

За час війни він жодного дня не припиняв роботу, на його очах від російських снарядів гинули люди. У перші місяці повномасштабного вторгнення рф водій КП «КВПВ» Валерій Гладкий вивозив сміття із найнебезпечніших районів і під постійними обстрілами. Та, запевняє, якщо буде треба – робитиме це аж до самої перемоги. За відданість роботі й місту Валерій Гладкий отримав щорічну премію від міськради.

Наступного року Валерій Гладкий відзначатиме ювілей – 20-ту річницю роботи у КП «КВПВ». І за цей час, запевняє, жодного разу не пошкодував про те, що став комунальником.

ВАЛЕРІЙ ГЛАДКИЙ ВОДІЙ КП «КВПВ»
Привык уже помогать городу, вывозить мусор. Все это интересно. А на данный момент еще и хорошо оплачиваемая работа.

Повномасштабну війну чоловік також зустрів на роботі. Згадує: тоді навіть не повірив, що ті жахливі ранкові звуки – вибухи від зброї, з якої окупанти обстрілюють Харків. Подумав, що хтось просто запустив феєрверк, але 24 лютого життя кардинально змінилося. Та навіть тоді Валерій не покинув роботу.

ВАЛЕРІЙ ГЛАДКИЙ ВОДІЙ КП «КВПВ»
Ну надо ж было убирать город. Страшно было, но ничего – переживем и это. Видел, как погибали люди. То есть, на 10-15 минут бы раньше приехал – может быть то же самое и со мной было… Вот так…

Північна Салтівка, П’ятихатки, «Горизонт», – працював у всіх районах міста. Вивозив сміття майже без вихідних та під постійними обстрілами. Але, каже, підтримка харків’ян була того варта.

ВАЛЕРІЙ ГЛАДКИЙ ВОДІЙ КП «КВПВ»
И с окон благодарили, и кричали, и… Да, очень приятно было. Жалобы были раньше, а сейчас – наоборот. Люди понимают. Выходят и машины отгоняют, и просят. И помогают. И контейнера цеплять, ну, все делают. С благодарностью сейчас к нашей работе. Честно говоря, берет гордость за всех коммунальщиков.

За сумлінну працю, відданість роботі та рідному місту, за рішенням сесії Харківської міськради, Валерій Гладкий отримав щорічну премію від мерії.