Азербайджанские компании готовы реализовывать инфраструктурные проекты на территории Харьковской области

21.12.2016 16:46   -
Автор:
Азербайджанські компанії готові реалізовувати інфраструктурні проекти на території Харківської області. Це заявив у ході зустрічі з головою Харківщини Юлією Світличною Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської республіки в Україні.
 
Азер Худієв Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської республіки в Україні 
 
Для нас Харьков имеет приоритетное значение. С нашей стороны есть заинтересованность нескольких азербайджанских предприятий, которые видят себя в ваших инфраструктурных проектах, в строительстве крупных объектов, в том числе – отельных и жилых комплексов. Наши компании заинтересованы инвестировать в ваш регион. 
 
З делегацією Азербайджану, яка включала й представників діаспори в Україні та Харківській області, губернатор обговорила напрямки для розширення міжрегіонального співробітництва. Юлія Світлична презентувала гостям потенціал Харківської області, акцентувавши увагу на можливостях регіону.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Наши заводы такие как завод "Электротяжмаш" заинтересован в том, чтобы поставлять в Азербайджан электродвигатели, тяговые генераторы, а также электрооборудование. Завод "ФЭД" готов сотрудничать с вашими Воздушными силами и авиакомпаниями. «Турбоатом» готов участвовать в модернизации и обслуживании гидроэлектростанций. – Мы готовы к кооперации в сфере промышленности. Энергетика – начиная от проектирования и заканчивая реализацией инфраструктурных проектов. Что касается АПК, здесь сильная научная база.
 
Юлія Світлична також зазначила, що у Харківської області та Азербайджану добре налагоджена співпраця у сфері освіти. Громадяни цієї республіки здобувають освіту в 28 вишах Харківщини. Вцілому в регіоні навчається близько 3000 азербайджанців. Юлія Світлична і Азер Худієв домовилися про те, що до Харкова приїде бізнес-делегація Азербайджану для обговорення конкретних проектів.