Азартные игры в Украине уже в следующем году могут стать вполне законным развлечением и способом заработка

27.11.2019 13:40   -
Автор:
В Україні може з’явитися власний Лас-Вегас. З ініціативою легалізувати гральний бізнес в країні виступив президент Володимир Зеленський. На даний момент в Україні такий бізнес заборонено, однак, за словами експертів, зараз на території України працює приблизно тридцять тисяч нелегальних точок ігрових закладів. Це зали гральних автоматів, казино, лото тощо. У той час, як офіційно працює лише п’ять тисяч учасників ринку. Володимир Зеленський зазначає, узаконення грального бізнесу буде, але не в тому вигляді, в якому воно знаходиться зараз.
 
Володимир Зеленський Президент України
 
Ми легалізуємо азартні ігри, а саме казіно в 5-ти зіркових готелях, що буде стимулювати розвиток туристичного кластеру регіону біля чорного моря.
 
За словами експертів, грошовий обіг незаконного грального бізнесу щонайменше один мільярд доларів на рік. На думку економічного експерта Сергія Фурси даний законопроект – легалізація такого бізнесу, допоможе країні залучити інвестиції та розширити туристичні можливості.
 
Сергій Фурса економічний експерт
 
Що це для економіки, це гроші для економіки. Інвестиції, тому що наразі, насправді, для України найбільш цікаве це сфера послуг. Це не сільське господарство, це сфера послуг. Ми бачимо, як тільки запустили лоукостер в Києві чи у Львові стало більше іноземців, у нас дешево, у нас смачно.
 
Кабінет Міністрів вже розробив та подав на розгляд до Верховної ради відповідний законопроект. Однак не усі цілковито підтримують таку ініціативу. Деякі депутати з правлячої партії «Слуга народу» вважають, що у разі легалізації грального бізнесу, частина таких підприємств, все одно залишиться в тіні. І як і раніше платитиме побори кришуючим організаціям. Економічні експерти припускають, що Кабінет Міністрів добре розуміє всі особивості грального бізнесу і законопроект це просто данина лобістам, які намагаються ухвалити закон під свій бізнес.