Австралийцы в Харькове. Хотят расширить сотрудничество

17.04.2018 17:04   -
Автор:
Мелісса О'Рурк посл Австралії в Україні у Харкові вперше. Каже приїхала познайомитися з керіництвом міста, на власні очі побачити досягнення та обговорити можливі напрямки для співпраці. У відповідь перший заступник Харківського міського голови  Ігор Терехов запевнив, що Харків як завжди відкритий і готовий налагоджувати відносини з Австралією. Адже для того є всі передумови і міжнародне визнання.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Мы – единственный город в Украине, который награждён всеми 4 наградами Совета Европы, включая Приз Совета Европы. И мало того Харьков возглавляет сегодня Ассоциацию городов обладателей Приза Совета Европы, а наш мэр Геннадий Адольфович Кернес является президентом этой Ассоциации уже второй срок. Город Харьков уже в третий раз в этом году получил звание по версии "Financial Times" как 1-ый город по созданию условий для ведения бизнеса и привлечения инвестиций. 
 
Перші кроки зі співпраці з Харковом вже є передусім у культурі та спорті. Але, запевнила посол, є наміри розширити коло. 
 
Мелісса О'Рурк Надзвичайний і повноважний посол Австралії в Україні 
 
Австралія знаходиться далеко від України. Але якщо відкинути географічну відстань в нас спільні цінності і прагнення щодо подальшого розвитку наших країн. Я тільки приїхала і з перших годин вражена вашим містом, його чистотою, красою і скажу ви можете пишатися своїми досягненнями. А ми налаштовані на подальшу спвпрацю з Харковом у багатьох напрямках і сферах. 
 
Перший віце-мер Ігор Терехов запросив австралійську делегацію взяти участь у Міжнародному туристичному форумі, що відбудеться у Харкові вже середині травня. Впевнений цей захід буде корисним і саме стане імпульсом до плідної співпраці.