Аварийные детские площадки демонтируют

17.05.2012 21:21   -
Автор:

Про те, що тут, у районі метро площа Повстання, ще недавно був дитячий майданчик – нагадують діти. Вони із батьками сюди приходять за звичкою. Але для ігор залишилася лише галявина, на якій тільки-но машинки поганяти можно. Усе інше – зруйновано.

Святослав,  відвідувач дитячого містечка:

-Прихожу, поварачиваю свою голову – и площадка поломанная. И доски сломали, и горку, и башню. Не знаю, что здесь случилось, не знаю.

Гірки та каруселі за тридцять років експлуатації прийшли у непридатність, пояснюють будівельники. Тож вихід був один – демонтувати.

Андрій Пісков,  будівельник:

-Это устаревшие конструкции, они уже не пригодны к эксплуатации, они рассыпаются, они под воздействием воды, мороза уже утратили своё состояние первоначальное.

Тільки-но усі аварійні конструкції приберуть – відразу почнуть встановлювати нові ігрові форми. Що тут має бути – озвучують батьки.

Наталія Ковзік , місцева мешканка:

-Вот мне нравится, как в центре посталили. Вот эти для лазанья – это очень полезно для детей. Они там себе кубляться-кубляться. Мои как туда заходят – это на час, не меньше. Вот такое, конечно, очень хорошо.

І така гірка з перешкодами буде, говорять у мерії. Її вже виробляють на спецзамовлення у Києві. Буде тут і два окремих ігрових майданчика: для малят і для дітей шкільного віку. Для підлітків – спортивний куточок. А батьки зможуть ласувати морозивом у зеленій зоні.  

Анатолій Денисенко,  депутат Харківської міської ради, заступник голови постійної міської комісії з питань ЖКГ:

Там будут приведены в порядок зелёные насаждения, обустроено освещение, скамейки. Всё, что необходимо для спокойного отдыха харьковчан.

Усі перетворення старого "Зіркового містечка" на сучасне місце відпочинку планують завершити до кінця червня.

Олена Завгородня,  Євгеній Дроботов,  Харьковские Известия.