Аварія в Солоницівці. Зіткнулися дві маршрутки, загинуло двоє пасажирів

29.03.2013 22:49   -
Автор:

Білий приватний автобус "Мерседес", який віз п"ятнадцять пасажирів, прямував з Харкова до Гадяча. Назустріч йому з Солоницівки до Харкова направлявся зелений "Богдан".

Ігор Бескровний кореспондент

-Аварія на в"їзді в селище Солоницівка. На вузькій дорозі не змогли роз"їхатися два мікроавтобуси.  В результаті удару одна машина перекинулась.

Одним з перших рятувати постраждалих вискочив співробітник автомийки Богдан, вона розташована якраз навпроти місця, де сталася аварія. Хлопець каже, побачивши страшну картину, спочатку дуже злякався, але потім зібрав волю в кулак.

Богдан співробітник автомийки, допомагав рятувати людей

-Я содрал заднюю шторку с автобуса, увидел, что там кровь потом доставал человека. Видел как мужчина доставал человека и начал ему помогать. Потом переворачивали автобус, тоже помогал в этом.

Визволяти людей з-під перекинутої машини прибігли й інші мешканці Солоницівки. У їх числі Сергій. Він почув сильний удар і крики.

Сергій очевидець, мешканець Солоницівки

-Побитые все в крови были, практически все. Кто больше, кто меньше. Некоторые в шоке, женщина вся в крови бегала кошечку свою рыжую искала, там контейнер до сих пор стоит возле микроавтобуса. Ну люди в шоке просто.

За інформацією лікарів, травми отримали всі пасажири мікроавтобуса "Мерседес". Їх госпіталізували.

Оксана Панченко лікар швидкої медичної допомоги

-На эту аварию прибыло 8 машин из 3-х подстанций нашей экстренной помощи. Пострадавшие с различными степенями тяжести в многопрофильные стационары.

В результаті зіткнення один чоловік, він знаходився на задньому сидінні мікроавтобуса, загинув на місці. Другого, молодого хлопця, якого доправили до лікарні, медикам не вдалося врятувати. Кажуть, травми були дуже серйозні. Сам же водій Мерседесу відбувся пошкодженням руки. Своєї провини в ДТП не бачить. Каже, їхав не швидко. Винить іншого водія. Мовляв, навіть не очікував, що через секунду станеться аварія.

Василь водій мікроавтобусу "Мерседес", учасник ДТП

-Швидко?  Та як вобще, як тут швидко їхать? Як я тут міг втекти швидко, в населённом пункті і швидко їхать? Там передо мной машина легкова їхала, так вона еле втекла від нього.

З ним погоджуються й правоохоронці. Кажуть, є на те підтверджуюче відео з камер відеоспостереження.

Олег Демченко начальник ГУ МВС України в Харківській області

-Водитель автобуса "Богдан" выехал на встречную полосу, ну пока что нам по неизвестным причинам и стопроцентно мы не можем сказать, но есть камеры видеонаблюдения где что видно, что водитель автобуса "Богдан" выехал на встречную полосу. Произошло столкновение и в результате чего "Мерседес" перевернулся.

А ось і саме відео. На ньому і справді видно як все відбувалося.

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області

-Это событие зарегестрировано в едином реестре досудебных расследований. Т.е. фактически началось следствие. Есть потерпевшие у которых есть повреждения более тяжкие чем средней тяжести, а это минимально для того что есть криминал.

Що ж все-таки стало причиною аварії – погана дорога або перевищення швидкості. Тут слово за слідством. Місцеві ж кажуть, маршрутчики на цій ділянці давно лихачать, але завжди їм це сходило з рук.

Ігор Бескровний