Атака росіян на Україну, знищення дронів та підтримка ОАЕ – головне за ніч, 22 жовтня

22.10.2022 11:44   -

Зранку у Рівненській, Волинській, Хмельницькій, Київській та Одеській областях зафіксовані вибухи. У деяких регіонах виникли перебої з електро- та водопостачанням. Людей просять перебувати в укриттях. А вночі росіяни завдали удару по Черкаській області. Повітряна тривога триває по всій території України.

Атакували і Нікопольский район Дніпропетровщини – ворог бив із РСЗВ та важкої артилерії. За даними голови ОВА пошкоджено понад 20 будинків та кілька газогонів, пошкоджено лінії електропередач. Попередньо без постраждалих.

Вночі сили протиповітряної оборони знищили 11 дронів-камікадзе. За даними ОК «Південь», цієї ночі росіяни атакували південні регіони з БПЛА, 10 з яких було збито над Миколаївщиною та ще один над Кіровоградщиною.

Корабельне угрупування російського флоту у Чорному морі збільшилось до 10 одиниць. Про це повідомляє ОК «Південь». За даними військових, зокрема, в його складі три надводні ракетоносії, що споряджені 24 «калібрами».

Об’єднані арабські емірати виділили 100 млн $ на гуманітарну допомогу Україні. Про це повідомляє пресслужба постійного представництва ОАЕ в ООН. Всього ж, як було раніше анонсовано, Саудівська Аравія виділить на гуманітарну допомогу 400 млн $.

«ДТЕК» та «Укренерго» повідомляють про заплановане тимчасове відключення електроенергії у Києві та області, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях. Причина – критично збільшилося споживання електроенергії.