Атака ракетами та БПЛА, робота ППО та графіки відключень світла – головне за ніч

10.02.2023 12:34   -

Цієї ночі окупанти вкотре атакували Україну дронами-камікадзе. Як повідомляє голова Хмельницької ОВА, є влучання у об’єкти критичної інфраструктури. Пожежа ліквідована, постраждалих немає. Водночас, за словами голови Дніпропетровської ОВА, всі БПЛА, що залетіли в область знищені силами ППО.

Вже зранку ворог випустив ракети: так у Запоріжжі зафіксовано 17 “прильотів”. Як повідомляють у місцевій раді, ударів завдавали по об’єктах критичної інфраструктури. Інформація про пошкодження та постраждалих уточнюється.

А от у Кривому розі, у результаті ракетного удару серйозно постраждав енергетичний об’єкт, поранений співробітник підприємства. У Харкові зафіксовано близько 10 вибухів, попередньо, це ракети С-300. Дані щодо руйнувань та постраждалих уточнюють профільні служби.

Повітряні Сили України, звітують – за ніч знищено 5 “Калібрів” та 5 ударних дронів “Шахід”. Всього ворогом була запущено сім БПЛА та шість крилатих ракет. Водночас, речниця Сил оборони “Південь” повідомляє, про виведення російською армією у Чорне море три ракетоносії, один з яких підводний. Загальний залп – до 20 “Калібрів”. Тож військові просять українців не нехтувати повітряною тривогою та перебувати у безпеці.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Через загрозу ракетної атаки у Києві, Київській та Дніпропетровській областях застосовують екстрені відключення світла. Про це повідомляють у ДТЕК, наголошуючи, що такий превентивний крок дозволить уникнути серйозних пошкоджень енергосистеми.

Через знеструмлення окремих ділянок по Україні 5 із 65 рейсів Укрзалізниці затримуються на 5 хвилин і більше, ще 3 поїзди – на понад півгодини. Як повідомляють у прес-службі Укрзалізниці, пасажирів з рейсу №712/711 Київ — Краматорськ пересадять до спальних вагонів під резервним тепловозом. Інтерсіті+ №722 в напрямку Харкова доїде також під теплотягою. Зворотні відправлення з Краматорська та Харкова відповідно очікуються із затримкою. Про це буде повідомлено додатково.

ОСТАННІ НОВИНИ