Атака на Україну, нові системи ППО, допомога від США та відключення світла – головне за ніч, 11 листопада

11.11.2022 10:57   -

Цієї ночі росіяни завдали ракетного удару по об’єкту енергетичної інфраструктури у Вінницькій області. За інформацією голови ОВА, жертв немає. На місці працюють рятувальні служби.

Окупанти обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини. За даними очільника області, понад 50 снарядів з російських «Градів» та важкої артилерії прилетіли у три громади. Без постраждалих. Пошкоджено житлові будинки та освітній заклад.

Зранку по житловому кварталу Миколаєва агресори завдали ракетного удару. За інформацією голови ОВА, одна з ракет влучила в п’ятиповерховий будинок, зруйновані всі п’ять поверхів одного з під’їздів. Станом на 9.30 відомо про п’ятьох загиблих та двох поранених. Тривають пошукові роботи.

Іспанія відправить Україні ще два комплекса ППО «Hawk». Про це повідомила міністр оборони країни-партнера. Також у планах надати більше генераторів та ще одну гаубицю.

Пентагон оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на $400 млн. Так США планує передати: ракети для систем ППО Hawk; чотири ЗРК Avenger та ракети Stinger; додаткові боєприпаси для HIMARS; артилерійські снаряди; транспортні засоби; гранатомети; стрілецьку зброю та інше обладнання.

Відключення електроенергії. Як повідомляє НЕК «Укренерго», увесь день обмеження застосовуватимуть у Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях. У Києві – аварійні відключення, погодинні графіки не діятимуть. А у другій половинні дня обмеження запроваджуються у всіх інших регіонах України.