Атака на Одесу та друга річниця повномасштабного вторгнення – головне на ранок 24 лютого

24.02.2024 10:35   -

Цієї ночі окупанти атакували Одесу. За даними голови ОВА, внаслідок атаки “Shahed” було зруйновано одноповерховий житловий будинок у Приморському районі міста. Рятувальники дістали з-під завалів тіло одного загиблого, ще троє постраждалих знаходяться у лікарні. На місці події продовжується розбір завалів.

За даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі ворог по Україні випустив дві балістичні ракети “Іскандер-М”, три керовані авіаційні ракети Х-59 та 12 ударних безпілотників типу “Shahed”. В результаті бойової роботи знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 12 “Shahed” у межах Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей, звітують військові.

За даними військових адміністрацій, атакували також Харківську, Херсонську, Запорізьку, Миколаївську, Донецьку, Дніпропетровську, Сумську та Чернігівську області. Є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

У Дніпрі завершили аварійно-рятувальні роботи на місці влучання БпЛА в дев’ятиповерховий житловий будинок. За даними ДСНС, внаслідок вчорашнього удару загинув чоловік і жінка. Надзвичайники дістали тіла людей з-під завалів. Травмовано 7 людей, з яких 2 госпіталізовано до лікарні.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Іспанія готує новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійдуть боєприпаси. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після зустрічі з іспанським колегою. Міністри також обговорили “формулу миру” і Глобальний саміт миру у Швейцарії. Вони погодилися з тим, що вступ України до ЄС йде за планом.

Британія оголосила про передачу боєприпасів для України на 310 мільйонів доларів. У заяві уряду країни-партнера зазначається, що новий пакет фінансування поповнить запаси артилерійських боєприпасів України, які “є критично важливими для ведення війни”. В уряді Британії також підтвердили поставку додаткових 200 протитанкових ракет Brimstone, в результаті чого загальна кількість наданих Україні зразків перевищила 1300 одиниць.

На честь другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну прибули низка світових лідерів. Відомо, що у Київ вже приїхали президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, Прем’єр-міністри Італії, Канади та Бельгії.

“Укрпошта” до 10-річчя війни з росією та до другої річниці повномасштабного вторгнення підготувала поштовий блок “І буде весна!”. Там зображені найбільш відомі світлини за ці 10 років: Крим, Харків, Бахмут, Маріуполь. Тираж – 250 000 примірників. Спецпогашення марок відбулося 23 лютого по всій країні.

ОСТАННІ НОВИНИ