Атака безпілотників, масштабна повітряна тривога та шкода від дій рф – головне за ніч

06.03.2023 12:18   -

Атака дронів. Цієї ночі по Україні було запущено 15 дронів-камікадзе з північного напрямку. Як повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, 13 ворожих БПЛА знищено силами протиповітряної оборони. Атакували центральні та східні регіони держави.

Зранку всією Україною шириться повітряна тривога. Повідомляється про зліт винищувачів на території білорусі. Також військові застерігають: станом на ранок в акваторії Чорного моря знаходиться 4 ракетоносії з сумарним залпом 24 ракети типу “Калібр”.

Екологічна шкода від війни сягнула 2 трлн гривень, а це близько $50 млрд. Про це повідомив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець.Найбільше збитків завдано лісовим ресурсам — постраждали 3 млн гектарів лісу майже третина лісової території країни. Під загрозою знищення 600 видів фауни та 750 видів флори.

У ЄС «немає доказів», що Китай розглядає надання зброї Росії. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Водночас чиновниця не відповіла однозначно на питання, чи запровадить ЄС санкції проти Китаю в разі такої передачі зброї. Вона назвала це питання «гіпотетичним», на яке можлива відповідь, тільки якщо передача стане фактом.

В Туреччині вночі стався черговий землетрус магнітудою 4,8 бала. За даними ЗМІ, внаслідок поштовхів затопило берегову лінію в провінції Хатай. Епіцентр землетрусу знаходився за 19 км на північний захід від міста Іскендерун з населенням близько 159 000 осіб. Інформації про постраждалих поки що не надходило.

ОСТАННІ НОВИНИ