Ассортимент продукции исправительных учреждений насчитывает более полутысячи изделий

26.06.2012 20:18   -
Автор:

Від проміслової деталі до дитячого майданчика. Продукція харківських виправних закладів налічує сотні позицій. Качанівська виправна колонія № 54 здебільшого спеціалізується на пошиві одягу.

Іван Первушкін ,начальник Качанівської виправної колонії:

-Это форменная одежда, это рабочая одежда. Так же мы отшиваем мешки полипропиленовые для транспортировки муки, удобрений, сахарный мешок.

В установі працюють два цехи. На підприємстві щорічно виготовляється продукція на десять мільонів гривень. Тут відшивається форма для правоохоронців та рятувальників. А ось з Темнівською виправною колонією № 100 вже тридцять років працює тракторний завод.

Петро Поліщук ,головний інженер "ХТЗ":

-Это номенклатура более 300 наименований, а точнее 360 номенований. Деталей довольно сложных, я бы сказал деталей не технологичных для нашего предприятия. 

Всього в Україні за гратами знаходиться близько тридцяти тисяч засуджених. Вони і працюють на подібних виробництвах. Похвалитися стовідсотковим працевлаштуванням у таких закладах не можуть. За статистикою – працює лише половина, за різних обставин – здоров"я, тощо. Тож коштів на утримання установ не вистачає. Тому тюремники і вирішили представити свою продукцію на загальний огляд крупних підприємств та районів Слобожанщини. Обласні очільники навіть запроваджують нову програму – "купуй в регіоні".

Михайло Добкін ,голова Харківської обласної державної адміністрації:

-Мы скоро будем очень много внимания уделять пропаганде приобритения товаров, которые производятся нашими непосредственно харьковскими товаропроизводителями и вот ничего зазорного в том, чтобы покупать те же металлические изделия или те же детские площадки в районы и города. Не изготовленные как мы обычно покупаем в Санкт-Петербурге, Днепропетровске, а сделанные здесь. Они по качеству ничем не уступают, а по цене гораздо доступнее .

Минулоріч виробництва таких закладів по Україні виробили продукцію на дев"яносто мільонів гривень.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.