Артилерійські удари по Україні, допомога ЗСУ та відключення світла – головне за ніч, 7 листопада

07.11.2022 11:10   -

Вночі знову обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області. За даними голови ОВА, завдали удару з «Градів» та важкої артилерії по двох громадах. Попередньо люди не ушкоджені. Масштаби руйнувань з’ясовуються. Обстріляли і селище Дворічна у Харківській області.

Україна отримала від Італії важку далекобійну артилерію. Про це повідомила віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук. Також українським силам надали САУ, гусеничні машини М113, ракетні комплекси та снаряди різних калібрів.

У Латвії для ЗСУ пошиють зимову форму. За даними посла України у Латвії Олександра Міщенко, ризька компанія вже розпочала пошиття зимової військової форми для підрозділів Збройних Сил України.

Україна надіслала Болгарії запит на постачання 30 видів озброєння, зокрема систем ППО. Як заявив посол України у Болгарії Віталій Москаленко, також запрошено системи С-300 для захисту неба та різні зенітні ракетні комплекси.

Відключення електроенергії. Як повідомили у НЕК «Укренерго», до кінця доби у столиці, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях будуть діяти планові відключення за графіками. Також енергетики попереджають, що в окремих областях можуть бути аварійні відключення, якщо виникне більший дефіцит.