Артисты харьковского Старого цирка замерзают

10.11.2015 15:32   -
Автор:

Юні артисти Харківського Старого цирку замерзають. Бо гроші, виділені на потреби цього закладу, досі до установи не дійшли, розповідають його керівники. А це – понад чверть мільйони гривень. Проблеми з фінансуванням почалися тоді, розповідають представники Старого цирк, коли Міністерство культури весь колектив цирку перепідпорядкувало київській державній компанії. Це відбулося навесні цього року.

Дмитро Лико заступник директора структурного підрозділу ДП "Державна циркова кампанія України" ("Старий цирк")

С 1 апреля мы не получили ни одной копейки денег из бюджета, которые Министерство культуры аккуратно перевели финансирование на компанию киевскую, Министерство культуры туда пересылает деньги, и как-то они теряются.

Співробітники харківського Старого цирку кажуть, виживати поки вдається завдяки виступам та прибуткіам від оренди. Однак попереду холоди, зазначають викладачи дитячої циркової студії. І опалювати приміщення – стає дедалі важче. Бо за новими тарифами місяць тепла коштуватиме закладу майже сто п'ятдесят тисяч гривень.

Світлана Момот художній керівник дитячо-юнацької студії циркового мистецтва "Старий цирк"

У нас в манеже на репетициях было до 10 градусов. На данный момент у нас на конюшне стоят животные. Они тоже стоят без обогрева. Если лошадь перенесёт ещё какую-то температуру, то кошечки и зебры просто замерзают.

Щоб хоч якось звести кінці з кінцями, керівництво цирку вирішило утеплити манеж. щоб зменшити витрати на тепло. Аби назбирати необхідні кошти, юні вихованці студії проведуть шість виступів. Не припинятиме керівництво стукати і в двері Міністерства, аби там нарешті вирішили питання із фінансуванням харківського Старого цирку.