“Армія відновлення”: скільки українців вже отримали роботу

24.01.2023 16:46   -

Близько п’яти тисяч безробітних в Україні тепер працевлаштовані. Ці українці долучилися до проекту «Армія відновлення». У Міністерстві економіки зауважили, що відповідна ініціатива вже впроваджена у 10 регіонах країни. За виконання суспільно корисних робіт українці отримують зарплату у розмірі 6700 гривень.

ТЕТЯНА БЕРЕЖНА ЗАСТУПНИЦЯ МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ
Ця сума є більшою, ніж середня виплата допомоги з безробіття. Тож участь в цій програмі є вигідною для безробітних. Минулого року держава профінансувала виконання таких робіт на 29 млн грн. У 2023 році на це передбачено 104 млн грн. Тож закликаємо регіони активно користуватись можливістю щодо організації робіт з відновлення.

Взагалі проект «Армія відновлення» почали реалізовувати ще восени минулого року. Тоді міністерство економіки розробило механізм, як сповільнити невпинно зростаюче безробіття. Відомство створило проект, де люди за виконання суспільнокорисних робіт, отримуватимуть зарплату та зможуть офіційно працевлаштуватися. Так робота в Україні умовно поділилася на дві армії – тих, хто захищає країну та тих, хто її відновлює. Наразі ж перелік суспільнокорисних робіт визначено, їхній напрям залежить від конкретного регіону.

ТЕТЯНА БЕРЕЖНА ЗАСТУПНИЦЯ МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ
Безробітні можуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний характер, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Це можуть бути роботи з облаштування та укріплення блокпостів, вирубки дерев для формування окопів, заготівлі дров для військових та населення, розбору завалів та відновлення житлових будинків, пошкоджених у результаті бойових дій, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

До таких робіт можуть долучитися всі працездатні люди, зокрема, і внутрішньо переміщенні особи та офіційно зареєстровані безробітні. Наразі проект «Армія відновлення» у Полтавській області нараховує 1418 осіб, Сумська – 980 та Київська – майже 900. Ці регіони – лідери в залучені до суспільнокорисних робіт.

ОСТАННІ НОВИНИ