Американські спеціалісти паркової культури поділяться досвідом з харківськими колегами

13.09.2012 18:05   -
Автор:

Сад Шевченка, Саржин яр та чисельні сквери. За останні два роки багато з харківських зелених зон змінилися на краще. Реконструкція, висадка нових дерев – все це робиться, аби харків"янам створити умови для відпочинку. Довгоочікуваним подарунком городянам став оновлений парк Горького. Атракціони на будь-який смак, оригінальне оформлення, ландшафтний дизайн – все це створило неповторний парковий компекс. В якому тепер щодня відпочивають тисячі людей. Оцінити напрацювання першостоличних колег приїхала делегація Паркового комітету міста Цинциннаті. І щоб обговорити можливості співробітництва, американські гості зустрілися із віце-мером Ігорем Тереховим. Залучати досвід закордонних фахівців харків"янам не в новинку, каже заступник міського голови. І парк Горького – тому приклад.

Ігор Терехов заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста

-Мы его проектировали, строили, развивали исходя из нашей ментальности, исходя из наших принципов, но с привлечением итальянских специалистов.

Та тепер у Харкова може з"явитися куточок американської паркової культури. Колеги з міста-побратима Цинценнаті наразі розглядають таку можливість. У межах реалізації її – постачатимуть до Першої столиці лави, урни та світильники.

Віллі Карден директор Паркового комітету м. Цинциннаті

-Ми можемо обговорити співробітництво щодо появи та розвитку у Харкові садів та невеликих паркових насаджень, присвячених Цинценнаті, ми з задоволенням можемо привезти деякі елементи американської паркової культури

А ще харківські фахівці зеленого господарства матимуть можливість підгледіти особливості та родзинки у роботі американських спеціалістів. У планах співробітництва міст – запросити харків"ян для обміну досвідом до Цинценнаті.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко, Харьковские Известия