Американські юристи у Тимошенко

28.06.2012 18:09   -
Автор:

Сьогодні до екс-прем"єрки Юлії Тимошенко, яка з дев"ятого травня перебуває на лікуванні у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" приїхали четверо американських юристів. Близько одинадцятої ранку мікроавтобус з ними без перешкод в'їжджає на територію лікарні.

За ними на п"ятисотому мерседесі S – класу до медзакладу приїхав і захисник Тимошенко Сергій Власенко. Міністерство юстиції України залучило американську юридичну компанію Skadden до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини. Договір про надання юридичних послуг був підписаний між відомством і компанією 25 травня. Побачити американців, чи себе їм показати прийшли близько трьох десятків білосердешних фанів леді Ю. До приїзду іноземців підготувалися – вдягли футболки з написом англійською мовою "Звільніть Юлю!". Не забули і про партійні прапори. Та чекати на інформацію про зустріч між двома сторонами залишились не всі прихильники. Переважна партія з них зникла пообіду. Десяток же найпалкіших прибічників залишився. Та і тих результат не сильно бентежив. Кажуть, баталії баталіями, а обід за розкладом.

Зустріч з представниками юридичної компанії Skadden та екс-прем"єркою Юлією Тимошенко п"ять з половиною годин. Потім американці поїхали, не надавши жодного коментаря десятку журналістів.

За п"ять хвилин після того виходить і Власенко. Втомлений захисник теж небагатослівний.

На тому і поїхав. Згідно з даними Пенітенціарної служби, співробітники компанії Skadden деякий час будуть займатися незалежним аналізом справи Тимошенко, в ході чого будуть збирати, вивчати факти і свідчення, на яких базувалося обвинувачення засудженої. Власне для цього їх і запросило Міністерство юстиції України.