Альтернатива чисельним ін’єкціям інсулін

08.02.2013 18:35   -
Автор:

У чотирирічної Саші півроку тому медики віиявили цукровий діабет. В її батька такий же діагноз, тож дівчинка з народження знаходилась у групі ризику. Рідні сподівалися, що вона не захворіє. Натомість Саша застудилася і вірусна інфекція, пояснили лікарі, різко спровокувала діабет.

Андріанна Акімцева мати інсулінозалежної дитини

-Заведующая к нам пришла, говорит на инсулин, конечно шок был. Она говорит мне больно, я не хочу колоться. Я ей говорю, доченька, понимаешь, это уже твоя жизнь, так надо.

Як вихід, порадили медики, інсулінова помпа. Спеціальний прилад, коли через мікроголоку автоматично в організм подається відповідна доза інсуліну.

Тетяна Лутай завідувач ендокринологічного центру обласної клінічної дитячої лікарні

-Такие дети, которые на инсулиновых помпах, у них очень хорошее течение сахарного диабета, у них стабильный сахар. У них осложнения в дальнейшем, которые могут быть, минимизированы, а это вобще их как бы и нет. В Европе почти 90% детей на инсулиновых помпах.

Втім дороговартісний прилад багатьом сім'ям не по кишені. Допомогти їм вирішили працівники обласної прокуратури. Всі без виключення віддали свій одноденний заробіток на придбання шести інсулінових помп. І сьогодні передали приладдя дітлахам.  

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області

-Я, честно скажу, получил максимальное моральное удовольствие видя этих деток, их родителей, и понимая, что хотя мы и сделали маленький шаг, это капля в море, но это для оказания примера, чтоб это было началом таких акций. Я думаю мы на правильном пути.

Така підтримка, каже віце-губернатор, дає батькам дітей хворих на цукровий діабет, розуміння того, що вони не є сам на сам з цим недугом.
 
Ігор Шурма заступник голови Харківської облдержадміністрації

-Незавжди грошовий вимір говорить про цінність благодійної допомоги, треба говорити про людяність. І от працівники прокуратури проявили людяність і це гідне до наслідування. Якщо би кожен з нас, якщо він може, навіть головне якщо він хоче, допомогти, він може комусь щось полегшити.

Медики впевнені, будь-яка допомога ніколи не буде зайвою. Адже сьогодні на Харківщині тільки 16-ть дітей з цукровим діабетом забезпечені інсуліновими помпами. Всього ж інсулінозалежних маленьких харків'ян майже п'ятсот. Їхнє життя, ускладнене недугом, проходить за розкладом – у певні години прийом їжі та уколи інсуліну.     

Валентина Трубчанінова інсулінозалежна

-В школе я сильно не бегаю, потому что сахар падает, мне плохо. Потом колюсь в школе, кушаю тоже в школе, мне кабинет специально для этого выделили.

Про прилад, який замінить чисельні ін'єкції, дівчинці залишається поки лише мріяти.

Анжела Сушко