Алкогольний бізнес біля шкіл

21.03.2012 18:43   -
Автор:

"аматорське відео"
Сейчас вы не отрицаете факт продажи детям слабоалкогольных напитков? Ну, продала конечно вы же видели? Сколько вы бутылок продали или банок? -Сколько, четыре. Четыре банки слабоалкогольных напитков? -Ну их же много было

Цю розмову на мобільний телефон зняв один з депутатів міськради. Чиновник спіймав продавчиню кіоску за продажем спиртних напоїв школярам. Та попити пива, у перервах між заняттями, для учнів наразі не є проблемою. Інфраструктура біля шкіл це дозволяє. Ось цей кіоск стоїть за десять метрів від учбового закладу, до нього дві хвилини ходу. Та продавчиня переконує -  асортимент на прилавку не доступний школярам.   

Сигарет вообще в киоске в продаже нет, но а спиртных напитков мы не продаем. А требуете вы что при продаже? -Требуем документы обычно у тех кому есть 18 -студенческие или ученический, или какие-то документы. А так школьникам не продаем.

Хотіли б повірити – та батьки не вірять. Кажуть, під час великих перерв тут чи не всі старшокласники збираються. Їм наче медом намазано.  

Наталія мати школяра
Я пару раз видела школьный наш охранник ганял детей с бутылочками чего -то слабоалкогольного. Вот это я видела. Где они купили непонятно. Но скорее всего здесь возле школы
 
Наприкінці дві тисячі десятого року, рішенням сесії міськради депутати заборонили у Харкові продаж спиртних напоїв дітям до вісімнадцяти років. Пізніше, ініціативу харківської влади підтримали ще й у Верховній раді. На законодавчому рівні заборонили неповнолітнім споживати алкоголь. Та попри вжиті заходи – знаходяться ті, хто їх ігнорує.

Максим студент
Есть разные продавцы. Кто не продает, кто-то продает

Наталія студентка
Есть конечно могут спросить сколько вам лет, еще что-то, но особо єто не играет роли на данное время

Минулого року управління споживчого ринку провело понад півтори тисячі первірок. З яких у двадцяти шести відсотків випадків виявили несанкціонований продаж тютюнових і спиртних виробів саме біля шкіл.

Андрій Проскурін директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку
В малых архитектурных формах не может осуществлятся продажа ни алкогольных, ни слабоалкогольных напитков, потому что лицензируемый вид деятельности, а лицензионные условия не позволяют осуществлять продажу во временных сооружениях

Тютюн і алкоголь має продаватися у магазинах. Які до речі, згідно існуючих обмежень, мають знаходитися не менш ніж за триста метрів від учбових закладів. А от покарати порушників можна швидше, якщо батьки або дирекція шкільного закладу подадуть на підприємців скаргу. Тоді, гарантія, що даний кіоск приберуть буде стовідсотковою.

Олена Мітясова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия