Алексей Кучер убегает от журналистов после вопроса о своих доходах

26.11.2019 16:04   -
Автор:
Харківщина отримала нового очільника облдержадміністрації ще на початку листопада. І вперше з моменту призначення голова області Олексій Кучер вирішив поспілкуватися з людьми: з платниками податків та навіть з журналістами. Відповідаючи на питання представників ЗМІ Кучер використовує всі можливості, аби прорекламувати свою відкритість.
 
Олексій Кучер голова Харківської облдержадміністрації
 
Я вже сприяю. Ви ж бачите, що я вже сприяю. Я фактично вивів на певну панель дискусійну представників бізнесу та контролюючі органи. Вони сьогодні можуть відверто і нічого не побоюючись повідомляти факти порушень, факти тиску.
 
Олексій Кучер не лише пишається своєю роботою, а й жорстко критикує діяльність колишньої очільниці області Юлії Світличної, зокрема, щодо формування бюджету Харківщини та програми соціально-економічного розвитку на наступний рік.  
 
Олексій Кучер голова Харківської облдержадміністрації
 
Ви ж знаєте, скільки я тут працюю. Необхідно задати питання і задайте це питання Світличній, хто формував цей проект бюджету, зокрема і соціальний розвиток. Задайте їй це питання, хай відповість. У нас є механізми, щоб відкоригувати. У нас є два тижні, пішов третій тиждень, як я призначений. По всіх напрямках і по всім завданням, які були поставлені президентом ми працюємо, і з кожним днем ми працюємо потужніше. 
 
Потужна праця і не тільки на посаді, а і у соціальних мережах. Журналістам вдалося дізнатися, що новоспечений голова області не лише може хвалити себе самостійно, а й застосовує інтернет-технології для формування позитивної думки про себе, про свою відкритість та чесність. Зокрема, у Фейсбуці з'явилася сторінка "За Кучера", на якій пишуть гарні відгуки про роботу губернатора та захищають його від критики. Часто-густо  захисники Кучера користуються новоствореними, або пустими акаунтами. Особливо не до вподоби власникам  сторінки, коли губернатору Харківщини нагадують про рюкзаки Авакова. Після справи по яким Кучер з нікого невідомого юриста перетворився на адвоката з великою літери "А". Такі коментарі миттєво знищуються. Бо не варто, щоб Кучер та рюкзаки Авакова стояли в одному реченні.  Більш того саму сторінку в соцмережі просувають, не тільки завдяки ботам, в неї вкладають гроші і напряму. Рейтинг ресурсу швидко зростає завдяки платній рекламі. На власній офіційній сторінці губернатора Харківщини ситуація схожа. Критику і там не люблять. А ось лайки - дуже. 
 
Анна Бакай
 
Олексій Кучер, вам варто змінити SMM-ника. Це ж просто свято якесь.
 
Змінити сммника та зробити власну рекламу ще чеснішою, знайти фахівців та почати працювати над проблемами Слобожанщини – вибір непростий то жорсткий. Тим більш для адвоката. Бо до призначення на посаду голови Харківської ОДА Олексій Кучер вмів добре шукати шляхи вирішення питань. Та так добре, що навіть не отримуючи офіційного доходу жив заможно. Особливо після того, як Кучер став захисником у справі "Рюкзаків Авакова". У справі про розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії. У справі, яку влада України порушила проти сина міністра МВС Арсена Авакова. Врешті решт звинувачення проти Олександра Авакова зняли, а справу закрили. І знову, не зважаючи на адвокатську практику, доходів Олексій Кучер офіційно так і не набув. Хоча згідно поданої ним декларації, родина губернатора має три квартири у Харкові, земельні ділянки в області, п'ять елітних автомобілів, акції, готівкові кошти та біткойни. Але він не любить коли йому як високопосадовцю про це нагадують. Тож після подібних питань вважає за доцільне зникнути і не говорити про власні статки. Кучер просто тікає від журналістів.
 
Олексій Кучер голова Харківської облдержадміністрації
 
Я нічого в цьому проблемного не бачу. Я вважаю, що в мене немає ніяких порушень. А далі ми побачимо, що там відбувається. – Казали, що 400 тисяч з вашої декларації, а у вас нема доходів в декларації, як ви це прокоментуєте?