Александр Куницкий не может быть депутатом с двойным гражданством. Президент

18.07.2019 15:58   -
Автор:
Олександр Куницький, який зареєстрований кандидатом від партії "Слуга народу" у 169 мажоритарному окрузі Харкова не може представляти інтереси народу у парламенті. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Харкова. Громадськість неодноразово просила президента висловити думку щодо подвійного громадянства Куницького. Десятки звернень направляли Зеленському активісти, зірки та небайдужі громадяни. 
 
Володимир Зеленський президент України
 
Мені сказали, що він звернувся з приводу того, щоб здати паспорт. За законом він не може бути депутатом, якщо у нього є подвійне громадянство. Я думаю так, ось і все. Якщо у нього є другий паспорт, якщо він його не віддав- не може бути депутатом.
 
Раніше Олександра Куницького відсторонили від виборчіх перегонів за порушення закону. За даними Центрвиборчкому Куницький знаходився за межами України протягом 264 днів та не проживав у країні протягом останніх 5 років. Але кандидат відновив право брати участь у виборах через суд, наполягаючи, що увесь цей час знаходився в Україні з паспортом держави Ізраїль. А на зустрічі з виборцями Куницький підтвердив громадянство Ізраїлю та пообіцяв від нього відмовитися, хоча раніше спростовував той факт, що має паспорт іноземної держави.