Албанія допоможе Харкову. Що відомо

19.04.2023 15:47   -

Харків та Республіка Албанія зміцнюватимуть своє співробітництво. Деталі про перспективні напрямки співпраці обговорили представники дипломатичної групи Республіки з Харківським міським головою.

ЛЕФТЕР ШЕХАЙ ПЕРФЕКТ ФІЄРІ (РЕСПУБЛІКА АЛБАНІЯ)
Під час свого візиту до Харкова я побачив сліди війни. Я побачв місто закрите фанерою, через розбиті вікна. Будівлі, що повністю зруйновані. Ці сліди війни через те, що, як і Україні, довелось тримати, витримати і чинити опір. Ви виграли цю війну насправді, цей напад, першу хвилю війни. Особливо місто Харків, що є вже містом-героєм.

Харків та столиця Республіки Албанія – Тирана є містами-побратимами ще з 2018. З початку повномасштабного вторгнення Албанія проявила свою пітримку Харкову у найважчі місяці війни, направивши сюди гуманітарний вантаж. А зараз пріоритетним напрямком співпраці буде реалізація соціальних ініціатив та проекту зі створення альтернативних джерел енергії.

ЛЕФТЕР ШЕХАЙ ПЕРФЕКТ ФІЄРІ (РЕСПУБЛІКА АЛБАНІЯ)
Ми тут не лише, щоб показати свою підтримку. Ми тут для того, щоб показати і зайнятися безпосередньо розвитком конкретних проектів, що направлені на виробництво електроенергії завдяки сонячній енергії. Це буде альтернативним джерелом електроенергії. Це енергія майбутнього. Україна на даний момент проектує відновлення країни, перебудови, щоб мати стабільний розвиток. І сонячна енергія буде складовою цього проекту.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Цей дипломатичний візит, наголосили представники Республіки Албанія, не просто прояв підтримки, а незмінна позиція. Оскільки Албанія була, є і залишатиметься з Україною та українськими містами. Щодо ініціатив озвучених дипломатами, зауважив Ігор Терехов, Харків відкритий до співпраці. Особливо в питанні альтернативних джерел електроеренгії.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Наши противники постоянно наносят удары по критической инфраструктуре и по трансформаторным подстанциям. И конечно, то что касается зеленой энергии – это экологическая программа и она очень важна, потому, что источиники питания, как солнечные источники питаня и другие тоже источники питаня очень важны сегодня. Поэтому, с большим удовольствием будем сотрудничать. Для нас очень важна, как вы сказали, политическая поддержка Украины со стороны Албании. Поддержка на международном уровне. И мы очень большое внимание этому удиделяем, потому, что мировое сообщество должно понимать, что ужас войны не должен повторяться. Что правда на нашей стороне.

ОСТАННІ НОВИНИ