Акустические приборы в метро, вагоны для колясочников, светофоры со звуком, пандусы. Город адаптируют для людей с ограничеными возможностями

08.07.2015 17:09   -
Автор:

Нарада в мерії з питань доступності об'єктів для маломобільних груп населення. Під перевірку потрапили аптеки. Їх оглядали на наявність пандусів та кнопок виклику. У ході перевірки сімдесяти дев'яти аптек вісімдесят відсотків підпали під усі норми.

Олена Шингарьова віце-президент громадської організації інвалідів «Креавіта», член міськвиконкому

Необходимо активно работать в данной области, потому что аптек открывается очень много. К сожалению, не все они доступные, крупные сети стремятся соблюсти все правила, потому что они понимают, что они работают всерьез и надолго, то собственники, у которых один аптечный пункт они не всегда понимают, что это необходимо.

Також звернули увагу на доступність транспорту для людей з обмеженими можливостями. Зокрема, в метро їх можуть супроводжувати працівники підземки.

Євген Федорчук заступник директора Департаменту транспорту

За час до времени в проезде в метрополитене лицо, которое нуждается в помощи, звонит по номеру телефона 731 -00 -00, сообщает начальную станцию маршрута передвижения и примерное время прибытия в метрополитен. Человека встречают работники предприятия, сопровождают к электропоезду и станции прибытия.

Також підземку обладнують окустичними приладами, а вже є двадцять дев'ять вагонів для візочників. Крім того, у місті ставлять світлофори зі звуковим сигналом. Заявки щодо того, де є потреба встановити подібні, приймаються Департаментом транспорту.