Акумулятор в оренду: в Україні з’явиться нова енергетична послуга

08.12.2022 18:56   -

Нова, дивна і неочікувана послуга може стати однією з найзатребуваніших в Україні. Як вам ідея оренди акумуляторів для особистих потреб. Над проектом працюють підприємці. І вже скоро з’явиться так звана “підписка” на генератори.

ДМИТРО АРКАС ВЕНЧУРНИЙ ІНВЕСТОР
Ми зараз будуємо платформу, на яку хочемо завести всіх постачальників у світі. Шукаємо що є в Україні, хоча практично нічого немає, все розібрано. Людина зможе зайти на єдину платформу СвітлоЄ, вбиває свою адресу, свої дані з енергоспоживання і їй система показує, який акумулятор від найближчого постачальника можна придбати.

Розробники проекту наголошують, головна ідея полягає саме в тому, що акумулятори не продаватимуться, а здаватимуться в оренду:

ДМИТРО АРКАС ВЕНЧУРНИЙ ІНВЕСТОР
Люди будуть не купувати, тому що люди бідні зараз. Ми це все плануємо здавати в оренду, як це називається у світі зараз – підписка. У акумуляторів є термін служби і за ними потрібен правильний догляд. Ми хочемо заводити на платформу акумулятори, які розраховані на велику кількість циклів заряджень. Крім того, ми за ними плануємо дистанційно доглядати.

Щодо термінів, то анонсується, що пілотний проект із великою американською компанією буде запущено наприкінці грудня.