Активности из-за б/у автомобилей пока на границе с Харьковской областью нет – таможня

05.08.2016 16:25   -
Автор:
Для авто з бензиновим двигуном об'ємом до тисячі кубічних метрів ставка акцизу зменшена. В одиннадцять разів. Ще менша для машин з об'ємом до півтора кубічних метрів, майже у двадцять два рази. Такі норми тепер діють аби ввезти авто, що було у вжитку, із-за кордону. Це набув чинності відповідний закон.
 
Марина Медведкова заступник начальника митного поста "Харків-автомобільний"
 
Для примера, ввоз автомобиля при стоимости 10 тысяч Евро и при годе выпуска 2013-го до вступления в силу этого закона налогоплательщик должен был заплатить сумму в бюджет и она составляла 176 тысяч гривен, из этой суммы 72 тысячи составлял акцизный сбор, после введения в силу этого закона налогоплательщик будет платить за тот же автомобиль 102 тысячи гривны, из них 12 тысяч будет ставка акцизного сбора.
 
Знижені ставки акцизу поширюються на автомобілі, виготовлені після дві тисячі десятого року. Таке авто можна ввезти одній людині один раз на рік. Дозволені лише машини з країни, яка не визнана агресором. Після покупки вже в Україні машину заборонено продавати рік. Порушення цієї норми означає сплату податку у повному обсязі. Якщо машина коштує більше десяти тисяч доларів, то на кордоні треба підтвердити звідки ці кошти.
 
Марина Медведкова заступник начальника митного поста "Харків-автомобільний"
 
Подтверждающая с банка справка о наличии этих денег у него. Это будут спрашивать у него в пункте пропуска выезда, а когда они к нам сюда приедут и мы будет оформлять, мы будем иметь товар и начислять платежи, а это будет все на пункте перехода.
 
Найчастіше автомобілі, що були у вжитку на кордоні з Харківською областю везли із Росії, Німеччини та Польщі. Цьогоріч таких пригнали до ста одиниць, торік – більше трьохста. Поки що активності на кордоні через новий закон немає. Та діятимуть новації лише до кінця дві тисячі вісімнадцятого року.