Активисты, сорвав общегородские общественные слушания, устроили свое собрание

12.11.2015 14:05   -
Автор:

Слухання перенесли, люди розійшлися. Та у залі залишились представники "Громадської варти". Вони вирішили створити свою робочу групу. Хто буде головним між собою сперечались.

Розпочались пропозиції щодо перейменувань районів.

– Може якесь інше, Орджонікідзевський в Заводський, Індустріальний. Та ладно.

Дзержинський район хотіли назвати Лисогірським, Шевченківським, Саржинським та навіть Бандерівським.

– Є ще пропозиція в Бандерівський район. Це по серйозному чи цей, я думаю, ми внесемо?

– Сейчас вы понимаете, что это не легитимное собрание? Почему? Это самоопределение граждан тех, которые собрались.

Майже у десятій вечора у залі погасло світло. Робочий день працівників ККЗ завершився. Активістів це не зупинило. Вони кинулись шукати винного. Навіть серед правоохоронців та пожежних.

– Значит тут когда сидели мрази, то они для вас были людьми, для них свет горел?

– Мы будем сидеть столько, сколько нам надо, мы не договариваемся, я свет в зале не выключал.

Цьому чоловікові навіть погрожували.

– Если вы сейчас не скажете, чтобы включили свет, то завтра в интернете везде будет выложено ваше лицо, что это лицо врет, вы потом последствия сами увидите.

Далі відзнайшли дирекцію. На зауваження, що слухання перенесли на наступний день і давно час розходитися – активісти не реагували.

– То, что сказал Терехов – это его проблемы. У нас закончился рабочий день. Вы сейчас мне предлагаете держать сотрудников после девяти вечера, есть вообще-то кодекс, я не могу отпустить сотрудников пока вы здесь находитесь, мне нужно закрыть здание, пожалуйста, покиньте его, у  меня есть рабочий день и он закончен.

Працівники кіно-концертної зали, -зауважила директор Альона Леонова, живуть за містом. Через зібрання активістів вони не зможуть дістатися додому.  

Альона Лоенова директор ККЗ "Україна"

Они отказываются уходить из зала, говорят, что будут сидеть здесь до утра, что мы нарушаем их права, хотя нарушаются права всех сотрудников, они не могут уйти домой, завтра у них рабочий день, мы вынуждены находится здесь, чтобы закрыть здание и проверить его нормальное состояние.

Аргументом для активістів це не стало. Вони продовжили своє зібрання і залишили зал лише коли їхній власний порядок денний було вичерпано.