Активісти заважають будувати новий міський ринок

28.07.2020 14:52   -
Автор:
Техніка є, є і працівники, а от робіт немає. Із самого ранку представники КП "Міський торговий ринок" намагаються провести необхідні проектні роботи для будівництва нового комплексу для тих підприємців, торгові місця яких, потрапляють під зведення дороги через Салтівку до центру. Проте виконати їх комунальникам заважають.  
 
Олександр Молчанов директор КП "Міський торговий ринок"
 
На сегодняшний день – пока работы приостановлены, потому как мы не можем прийти к общему знаменателю со структурой концерна АВЭК, мы находимся и у меня есть все правоустанавливающие документы, которые находятся у меня на руках, мы находимся на земле, которая у нас в постоянном пользовании. У них есть какие-то свои видения этой ситуации, поэтому пытаемся этот вопрос выяснить.
 
Для того, аби розібратися в ситуації на місце викликати наряд поліції та слідчо-оперативну групу. Їм комунальники показали всі необхідні документи. Де чітко вказано, що земля належить місту. І крапка. 
 
Олександр Молчанов директор КП "Міський торговий ринок"
 
На данный момент мы находимся на территории, которая 18 декабря 2019 года на сессии горсовета была выдана в постоянное пользование. Харьковский горсовет принял решение строить здесь торговый комплекс, современный торговый комплекс, чтобы предоставить предпринимателям, которые потеряют свои места, предоставить торговые места, чтобы люди не остались без места работы и средств существования, поэтому мы всяческими силами пытаемся построить здесь торговый комплекс.
 
Саме тому зведення цього комплексу, каже Олександр Молчанов, має виконуватися паралельно з будівництвом дороги через Салтівку до центру. Тому, якщо необхідно, зауважує директор комунального підпримства, вони будуть чекати на проведення робіт цілий день, бо виконати їх вкрай потрібно. 
 
Олександр Молчанов директор КП "Міський торговий ринок"
 
В данный момент видите технику.  Мы приехали для того, чтобы провести забор грунта, геологические, геодезические изыскания в рамках разработки проектной документации. Мы ведем разработку проектной документации, которая на данный момент нуждается в проведении вот этих работ.
 
Взагалі комунальне підприємство планує побудувати новий міський торговий ринок до кінця 2021 року. Але це оцінки виключно позитивного сценарію, бо як зведенню нової дороги, так і нового комплексу постійного заважають активісти, яких цікавлять виключно власні інтереси, а ні міста та підприємців, які хочуть сплачувати податки до харківського бюджету.